Αιμοδοσία

1
Στο ΕΜΠ γίνεται κάθε τόσο (κάθε χρόνο αν δεν κάνω λάθος) εθελοντική αιμοδοσία. Μάλιστα, το ΕΜΠ διαθέτει δική του τράπεζα αίματος!

Φέτος, θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010, 9-12 το πρωί, στο ιατρείο (εκεί που είχαμε πάει τις ακτινογραφίες κατά την εγγραφή).

Είναι μια πολύ καλή πράξη, η οποία δεν κοστίζει τίποτα, αλλά μπορεί να σώσει ανθρώπους. Ιδιαίτερα όσοι έχετε "σπάνια" ομάδα αίματος θα ήταν ιδιαίτερα καλό να συμμετάσχετε.

Προσωπικά θα ήθελα πάντως αυτό να γίνεται πιο συχνά και όχι μόνο σε τόσο στενά χρονικά περιθώρια... Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποιο τεχνικό κώλυμα, ωστόσο σίγουρα θα ήταν καλύτερο να γινόταν πχ από τις 9 ως τις 3-4 το απόγευμα τουλάχιστον.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση εδώ.

Re: Αιμοδοσία

2
Πολύ ωραία πρωτοβουλία, σίγουρα θα πρέπει να συνειδητοποιηθούμε όλοι στο θέμα της αιμοδοσίας... Αλλά ρε MakisH εσύ στον ελεύθερο σου χρόνο πας και δίνεις αίμα; :P
Νομιζω πρεπει να του αλλάξεις θεματική ενότητα, για να ενημερωθεί και ο κόσμος που ενδιαφέρεται ευκολότερα.
If opportunity doesn't knock... Build a door ;)

3
Πολύ καλή πρωτοβουλία πράγματι! :D Εκτός όμως απο τις ώρες που είναι πολύ λίγες (εφόσον μάλιστα η αιμοδοσία είναι ετήσια) θα ήταν πολύ δύσκολο αν το ΕΜΠ (αφού έχει και δικιά του τράπεζα αίματος) διοργάνωνε πιο συχνά αιμοδοσίες; Δεν ξέρω πόσοι πρέπει να συντονιστούν για μία τέτοια προσπάθεια αλλά πόσο δύσκολο μπορεί να είναι; Αν ξέρει κάποιος ας μου εξηγήσει... :) :roll:
"I went numb when I learned to see..."

6
Πήγα κι εγώ σήμερα πρωί πρωί, συμπλήρωσα όλο χαρά το έντυπο (δεν έχω ξαναδώσει αίμα) αλλά δυστυχώς δεν με αφήσανε να δώσω... Έχω καιρό τώρα ένα σινάχι (μάλλον αλεργικό) το οποίο όμως δεν μπορώ να ξέρω κάθε φορά μήπως είναι και από κρυολόγημα, οπότε φοβήθηκαν το κρυολόγημα... Σνιφ... :cry: Την επόμενη φορά! :D

Να σημειώσω οτι, όπως μου είπαν, εθελοντική αιμοδοσία στο ΕΜΠ γίνεται δυο φορές τον χρόνο. Αναφέρθηκε μάλιστα πως τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί πολύ η συμμετοχή των φοιτητών.