[6ο] Φαινόμενα Μεταφοράς με Η/Υ

1
Για όσους θέλουν να ξεκινήσουν να γράφουν κώδικα (πχ για την άσκηση που δόθηκε στο προηγούμενο μάθημα για "ζέσταμα") και δεν έχετε compiler, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά εδώ. Για Windows συνιστώ το Force τον gfortran compiler με τον editor Geany, είναι πολύ καλός! :T:

Εάν θέλετε να φρεσκάρετε τη θεωρία του προγραμματισμού δείτε στη "Βιβλιοθήκη" το σχετικό υλικό. Για οποιοδήποτε πρόβλημα έχετε με τη Fortran ρωτήστε και θα προσπαθήσω να σας βοηθήσω. :)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος MakisH την Κυρ 13 Οκτ 2013, 3:59 pm, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Λόγος: Διόρθωση link

Re: Φαινόμενα Μεταφοράς με Η/Υ

2
Στην ιστοσελίδα του μαθήματος έχει αναρτηθεί ο κώδικας για το μονοδιάστατο πρόβλημα πεπερασμένων στοιχείων. Ο κώδικας για το διδιάστατο βρίσκεται στο τέλος του βιβλίου.

Στο επόμενο μάθημα θα μιλήσουμε για την κωδικοποίηση της μεθόδου, ξεκινώντας με την παρουσίαση του κώδικα για το μονοδιάστατο πρόβλημα.

Re: Φαινόμενα Μεταφοράς με Η/Υ

3
Στο χθεσινό μάθημα (το οποίο έγινε στο PC Lab) αναλύσαμε τον κώδικα του μονοδιάστατου προβλήματος πεπερασμένων στοιχείων με γραμμικές συναρτήσεις βάσης, ενώ σχολιάσαμε λίγο και το ίδιο πρόβλημα με διωνυμικές συναρτήσεις βάσης. Ο αντίτοιχος κώδικας έχει αναρτηθεί εδώ.

Στην ιστοσελίδα του μαθήματος έχει αναρτηθεί επίσης η εκφώνηση του θέματος που θα πρέπει να δουλέψουμε (προαιρετικά) για το επόμενο μάθημα (ίσως και όχι απαραίτητα επόμενο). Βασίζεται πάνω στον κώδικα που είδαμε χθες και πρέπει απλώς να αλλαχτούν μερικά σημεία στον κώδικα (να τροποποιηθεί η εξίσωση όπου υπεισέρχεται και να οριστούν σωστά οι συνοριακές συνθήκες). Επίσης, πρέπει να προστεθεί ο κώδικας στο subroutine για την απαλοιφή Gauss.

Re: Φαινόμενα Μεταφοράς με Η/Υ

6
Δόθηκε χθες η εκφώνηση του υπολογιστικού θέματος στο Comsol. Μπορείτε να τη δείτε εδώ. Δεν δόθηκε κάποια συγκεκριμένη προθεσμία παράδοσης, μάλλον θα είναι μέχρι το τέλος των μαθημάτων.

Από αυτή την Παρασκευή επιστρέφουμε στην αίθουσα 23.

edit: Στο διάλειμμα μας δώσανε και το link προς αυτό το άρθρο.

Re: Φαινόμενα Μεταφοράς με Η/Υ

7
Σήμερα μιλήσαμε για μη γραμμικά προβλήματα. Δόθηκε και μια σχετική άσκηση για επίλυση, η οποία είναι εντελώς προαιρετικού χαρακτήρα, στα πλαίσια που ο καθένας μπορεί να ασχοληθεί μαζί της.

Σχετικά με τις προθεσμίες παράδοσης των εργασιών, είναι γενικώς χαλαρές, καθώς προτεραιότητα έχουν τα μαθήματα κορμού του εξαμήνου. Οι εργασίες μπορούν να παραδοθούν (κατά προτίμηση) μέχρι το τέλος των μαθημάτων ή και αργότερα.

Re: Φαινόμενα Μεταφοράς με Η/Υ

8
Μερικές ανακοινώσεις σχετικά με το μάθημα. Τα quotes είναι από την ιστοσελίδα του μαθήματος.
Μάθημα την Παρασκευή 10/6 έγραψε:Την Παρασκευή, 10 Ιουνίου, θα γίνει 3-ωρο (11:45-14:30) υπολογιστικό εργαστήριο στο PC-lab της Σχολής με σκοπό την υποβοήθηση των φοιτητών στους υπολογισμούς στα θέματα που έχουν δοθεί (με Comsol Multiphysics και με πηγαίο κώδικα fortran).
Τελική εξέταση έγραψε:Η τελική εξέταση στο μάθημα θα γίνει την Τρίτη, 21 Ιουνίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από τη γραμματεία της Σχολής. Η εξέταση θα γίνει στο PC-lab της Σχολής, on-line, στo Comsol Multiphysics, ώρα 12:00. Το υπολογιστικό θέμα (με τo Comsol) πρέπει να παραδοθεί στο γραφείο του διδάσκοντα, το αργότερο μία ώρα πριν αρχίσει η εξέταση στο PC-lab.
Σχετικά με των κώδικα που έχουμε να παραδώσουμε για το πρώτο πρόβλημα, μπορεί κανείς να τον παραδώσει μέχρι και το τέλος της εξεταστικής, όπως ειπώθηκε στο μάθημα. (προσοχή, μόνο τον κώδικα, όχι το θέμα στο Comsol).

Στο χθεσινό μάθημα μιλήσαμε για το διδιάστατο πρόβλημα, δηλαδή για την περίπτωση που έχουμε ένα domain δυο διαστάσεων (ένα ορθογώνιο π.χ.) και αναλύσαμε τον σχετικό κώδικα. Το θέμα αυτό δεν αφορά τις εξεταστικές υποχρεώσεις.

Στην ιστοσελίδα του μαθήματος έχουν αναρτηθεί επίσης αριθμητικά αποτελέσματα για επαλήθευση στο μονοδιάστατο (γραμμικό ή μη-γραμμικό) πρόβλημα.

Re: Φαινόμενα Μεταφοράς με Η/Υ

9
Στην ισοσελίδα του μαθήματος έχει αναρτηθεί η εξής ανακοίνωση:
Eξέταση στα υπολογιστικά θέματα πηγαίου κώδικα
08/07/2011
Η εξέταση όσων έχουν παραδώσει υπολογιστικά θέματα με κώδικα fortran θα γίνει τη Δευτέρα, 11/7, ώρα 2:00, στο PC-lab. Tελευταία προθεσμία παράδοσης θεμάτων είναι η Δευτέρα, ώρα 11:00.
cron