Σελίδα 1 από 2
[6ο] Τρόφιμα-Βιοτεχνολογία (2016-17)
Δημοσιεύτηκε: Τρί 13 Ιουν 2017, 11:54 pm
από Antonyd
Στο κεφάλαιο της κατάψυξης, στο δεύτερο λυμένο παράδειγμα υπολογίζει κάποια στιγμή την ενθαλπία του κατεψυγμένου τροφίμου από τον πινάκα. Ψάχνουμε την ενθαλπίας στους 5 βαθμούς Κελσίου. Αλλά ο πίνακας έχει μέχρι τους 0 βαθμούς. Οπότε κάνει κάποιο είδος προεκβολής, ξέρει κανείς ποιος είναι ο τύπος που χρησιμοποιεί στο βιβλίο? γιατί στην άσκηση δίνει έναν μαγικό τύπο που δεν βγάζει νόημα.
Ευχαριστώ

Re: [6ο] Τρόφιμα-Βιοτεχνολογία (2016-17)
Δημοσιεύτηκε: Τετ 14 Ιουν 2017, 9:38 am
από illy
Στη σελίδα 238 στο σχήμα 8.3πηγαίνεις με το μάτι (χάρακα) για περιεκτικότητα 74.5 περίπου 75 δηλαδή και για θερμοκρασία 5Κελσίου και υπάρχει ισοθερμοκρασιακή για αυτη τη θερμοκρασία πάνω κατω τόσο βγαίνει.. γνώμη μου είναι όπως και στο mollier δε μπορεις να κάνεις προόρηση στις καμπύλες ( θες προγραμμα ) στο πίνακα τωρα κανει γραμμικη παρεμβολη θεωρει μια ευθεια και παιρνει 2 σημεια της υπολογιζει α και β απο το ψ=αχ+β και προβλεπει μια αγνωστη θερμοκρασια ( δεν ειναι παντα γραμμικη η σχεση οποτε αν εχεις χαρτη.. καλυτερα χρησιμοποιησε αυτον)
Re: [6ο] Τρόφιμα-Βιοτεχνολογία (2016-17)
Δημοσιεύτηκε: Τετ 14 Ιουν 2017, 12:50 pm
από Antonyd
Ευχαριστώ πολύ

Re: [6ο] Τρόφιμα-Βιοτεχνολογία (2016-17)
Δημοσιεύτηκε: Τετ 14 Ιουν 2017, 4:34 pm
από Iwanna_K
Νομίζω είναι πιο απλό από την προεκβολή ή το διάγραμμα. Θεωρείς ότι σε τέτοιες θερμοκρασίες το cp είναι ανεξάρτητο της θερμοκρασίας, οπότε στην άσκηση παίρνεις τον τύπο για την εξάρτηση της ενθαλπίας από τη θερμοκρασία: ΔΗ_T=ΔΗ_Τref + cp*(T-T_ref). Και παίρνεις ως T_ref τους 0 Κελσίου.
Re: [6ο] Τρόφιμα-Βιοτεχνολογία (2016-17)
Δημοσιεύτηκε: Τετ 14 Ιουν 2017, 4:58 pm
από CtellaGnd
Antonyd έγραψε:Στο κεφάλαιο της κατάψυξης, στο δεύτερο λυμένο παράδειγμα υπολογίζει κάποια στιγμή την ενθαλπία του κατεψυγμένου τροφίμου από τον πινάκα. Ψάχνουμε την ενθαλπίας στους 5 βαθμούς Κελσίου. Αλλά ο πίνακας έχει μέχρι τους 0 βαθμούς. Οπότε κάνει κάποιο είδος προεκβολής, ξέρει κανείς ποιος είναι ο τύπος που χρησιμοποιεί στο βιβλίο? γιατί στην άσκηση δίνει έναν μαγικό τύπο που δεν βγάζει νόημα.
Ευχαριστώ

Μπορείς να κάνεις Η(Τ) = Η(0 C) + Cp(0 C) *(T- T0)
Re: [6ο] Τρόφιμα-Βιοτεχνολογία (2016-17)
Δημοσιεύτηκε: Τετ 14 Ιουν 2017, 6:42 pm
από jim4
Υπαρχουν καπου προτασεις για λυση των περσινων θεματων βιοτεχνολογιας; Επισης ξερετε αν καθομαστε σειρα παρα σειρα;
Re: [6ο] Τρόφιμα-Βιοτεχνολογία (2016-17)
Δημοσιεύτηκε: Πέμ 15 Ιουν 2017, 8:32 pm
από Papajim202
Καποια απο τα σημερινα θεματα.
Για το ερώτημα που δεν φαινεται καλα:
Φιλετο μπακαλιαρου συσκευασμενο σε αλουμινοφυλλο παστεριώνεται σε παστεριωτηρα συνεχους λειτουργίας θερμοκρασιας 110 κελσιου. Αν αρχικη θερμοκρασια προιοντος 50 βαθμοι, χρονος υποδεκαπλασιασμου διαφορας θερμοκρασιας 12 λεπτά, παραγοντας υστερησης 1.2 να δοθει η επιτυγχανόμενη τιμή αποστείρωσης SV σε συνάρτηση με το χρόνο για μικροοργανισμους με D(100C)=2s και z=10 C
Re: [6ο] Τρόφιμα-Βιοτεχνολογία (2016-17)
Δημοσιεύτηκε: Πέμ 15 Ιουν 2017, 9:19 pm
από myrtoxyn
τα θεματα στην βιοτεχνολογια
η διαφορα απο τα προηγουμενα ετη ειναι οτι τωρα βαζει θεματα και ο Τοπακας(ειναι η σελιδα με την θεωρια)
Re: [6ο] Τρόφιμα-Βιοτεχνολογία (2016-17)
Δημοσιεύτηκε: Δευ 18 Σεπ 2017, 6:14 pm
από Papajim202
Εχει κανεις να προτεινει κατι για το διαβασμα του κομματιου του Τοπακα στη Βιο.?
I'm not in the mood for παπαγαλια and stuff...
Re: [6ο] Τρόφιμα-Βιοτεχνολογία (2016-17)
Δημοσιεύτηκε: Δευ 18 Σεπ 2017, 6:57 pm
από KiritoShu
Papajim202 έγραψε:Εχει κανεις να προτεινει κατι για το διαβασμα του κομματιου του Τοπακα στη Βιο.?
I'm not in the mood for παπαγαλια and stuff...
Πότε χρειάστηκε παπαγαλία σε μάθημα του Τόπακα?
