[6ο] Τρόφιμα-Βιοτεχνολογία (2016-17)

1
Στο κεφάλαιο της κατάψυξης, στο δεύτερο λυμένο παράδειγμα υπολογίζει κάποια στιγμή την ενθαλπία του κατεψυγμένου τροφίμου από τον πινάκα. Ψάχνουμε την ενθαλπίας στους 5 βαθμούς Κελσίου. Αλλά ο πίνακας έχει μέχρι τους 0 βαθμούς. Οπότε κάνει κάποιο είδος προεκβολής, ξέρει κανείς ποιος είναι ο τύπος που χρησιμοποιεί στο βιβλίο? γιατί στην άσκηση δίνει έναν μαγικό τύπο που δεν βγάζει νόημα.

Ευχαριστώ :)

Re: [6ο] Τρόφιμα-Βιοτεχνολογία (2016-17)

2
Στη σελίδα 238 στο σχήμα 8.3πηγαίνεις με το μάτι (χάρακα) για περιεκτικότητα 74.5 περίπου 75 δηλαδή και για θερμοκρασία 5Κελσίου και υπάρχει ισοθερμοκρασιακή για αυτη τη θερμοκρασία πάνω κατω τόσο βγαίνει.. γνώμη μου είναι όπως και στο mollier δε μπορεις να κάνεις προόρηση στις καμπύλες ( θες προγραμμα ) στο πίνακα τωρα κανει γραμμικη παρεμβολη θεωρει μια ευθεια και παιρνει 2 σημεια της υπολογιζει α και β απο το ψ=αχ+β και προβλεπει μια αγνωστη θερμοκρασια ( δεν ειναι παντα γραμμικη η σχεση οποτε αν εχεις χαρτη.. καλυτερα χρησιμοποιησε αυτον)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος illy την Τετ 14 Ιουν 2017, 9:57 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Re: [6ο] Τρόφιμα-Βιοτεχνολογία (2016-17)

4
Νομίζω είναι πιο απλό από την προεκβολή ή το διάγραμμα. Θεωρείς ότι σε τέτοιες θερμοκρασίες το cp είναι ανεξάρτητο της θερμοκρασίας, οπότε στην άσκηση παίρνεις τον τύπο για την εξάρτηση της ενθαλπίας από τη θερμοκρασία: ΔΗ_T=ΔΗ_Τref + cp*(T-T_ref). Και παίρνεις ως T_ref τους 0 Κελσίου.

Re: [6ο] Τρόφιμα-Βιοτεχνολογία (2016-17)

5
Antonyd έγραψε:Στο κεφάλαιο της κατάψυξης, στο δεύτερο λυμένο παράδειγμα υπολογίζει κάποια στιγμή την ενθαλπία του κατεψυγμένου τροφίμου από τον πινάκα. Ψάχνουμε την ενθαλπίας στους 5 βαθμούς Κελσίου. Αλλά ο πίνακας έχει μέχρι τους 0 βαθμούς. Οπότε κάνει κάποιο είδος προεκβολής, ξέρει κανείς ποιος είναι ο τύπος που χρησιμοποιεί στο βιβλίο? γιατί στην άσκηση δίνει έναν μαγικό τύπο που δεν βγάζει νόημα.

Ευχαριστώ :)
Μπορείς να κάνεις Η(Τ) = Η(0 C) + Cp(0 C) *(T- T0)

Re: [6ο] Τρόφιμα-Βιοτεχνολογία (2016-17)

6
Υπαρχουν καπου προτασεις για λυση των περσινων θεματων βιοτεχνολογιας; Επισης ξερετε αν καθομαστε σειρα παρα σειρα;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος jim4 την Τετ 14 Ιουν 2017, 7:04 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Re: [6ο] Τρόφιμα-Βιοτεχνολογία (2016-17)

7
Καποια απο τα σημερινα θεματα.

Για το ερώτημα που δεν φαινεται καλα:

Φιλετο μπακαλιαρου συσκευασμενο σε αλουμινοφυλλο παστεριώνεται σε παστεριωτηρα συνεχους λειτουργίας θερμοκρασιας 110 κελσιου. Αν αρχικη θερμοκρασια προιοντος 50 βαθμοι, χρονος υποδεκαπλασιασμου διαφορας θερμοκρασιας 12 λεπτά, παραγοντας υστερησης 1.2 να δοθει η επιτυγχανόμενη τιμή αποστείρωσης SV σε συνάρτηση με το χρόνο για μικροοργανισμους με D(100C)=2s και z=10 C
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Papajim202 την Πέμ 15 Ιουν 2017, 8:35 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
“Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way when you criticize them, you are a mile away from them and you have their shoes.”

Re: [6ο] Τρόφιμα-Βιοτεχνολογία (2016-17)

8
τα θεματα στην βιοτεχνολογια
η διαφορα απο τα προηγουμενα ετη ειναι οτι τωρα βαζει θεματα και ο Τοπακας(ειναι η σελιδα με την θεωρια)
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.

Re: [6ο] Τρόφιμα-Βιοτεχνολογία (2016-17)

9
Εχει κανεις να προτεινει κατι για το διαβασμα του κομματιου του Τοπακα στη Βιο.?
I'm not in the mood for παπαγαλια and stuff...
“Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way when you criticize them, you are a mile away from them and you have their shoes.”

Re: [6ο] Τρόφιμα-Βιοτεχνολογία (2016-17)

10
Papajim202 έγραψε:Εχει κανεις να προτεινει κατι για το διαβασμα του κομματιου του Τοπακα στη Βιο.?
I'm not in the mood for παπαγαλια and stuff...
[offtopic]
Πότε χρειάστηκε παπαγαλία σε μάθημα του Τόπακα? :P
Αν κάτι πάει στραβά, ίσιωσέ το.
Αν δεν μπορείς, αγνοησέ το.
Άλλωστε η ζωή συνεχίζει.
Το αν θα την ακολουθήσεις είναι δικό σου θέμα