#foitites_ksana

1
Τα Πανεπιστήμια συμπληρώνουν 1 χρόνο κλειστά, με τους φοιτητές να κάνουμε τα μαθήματα μας από υπολογιστή και τα εργαστήρια μας μέσα από βίντεο που κολλάνε και μέσα από διαφάνειες χωρίς να παίρνονται μέτρα για το πως θα βελτιωθούν οι σπουδές μας. Η κυβέρνηση αντί να σχεδιάσει και να πάρει μέτρα για το πώς θα ανοίξουν οι σχολές με ασφάλεια, πως θα πραγματοποιηθεί η εξεταστική μας χωρίς να αποκλειστεί κανένας μας, πως θα επιστρέψουμε σε αυτές για να κάνουμε τα εργαστήρια μας, τα μόνα μέτρα που παίρνει είναι να φέρει νομοσχέδιο που προβλέπει ίδρυση σώματος Πανεπιστημιακής αστυνομίας με χρηματοδότηση 30 εκατομμύρια ευρώ, διαγραφές φοιτητών, face control και κάμερες στις σχολές, δυσκολεύοντας την ζωή πολλών φοιτητών που λόγω κόστους σπουδών, δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, ειδικά τώρα που τα νοίκια και οι υποχρεώσεις τρέχουν ενώ οι φοιτητές σπουδάζουμε μακριά από την σχολή. Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση για να περάσουν αναδιαρθρώσεις χρόνων, και να ξεμπερδεύουν με όποιον διεκδικεί, να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου για να περνούν ανενόχλητοι τους πετσοκομμένους προϋπολογισμούς, να διαμορφώσουν το πανεπιστήμιο ΑΕ, που θα πάει πίσω η εκπαιδευτική πλευρά των Πανεπιστημίων, όπως γίνεται και τώρα που οι σχολές είναι κλειστές και εμείς σπουδάζουμε από μακριά, ενώ είναι ανοιχτές για να κάνουν μπίζνες οι επιχειρηματιες, και για τα ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών με δίδακτρα που φέρνουν κέρδος, ενώ οι σπουδές μας θεωρούνται ως βάρος. Αυτό το νομοσχέδιο ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση μέσα στο Γενάρη αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα για να σπουδάσουμε ολοκληρωμένα. Σας καλούμε όλους στο συμβολικό διήμερο αποκλεισμό του Πολυτεχνείου 19-20 Γενάρη, που έχει αποφασιστεί από όλους τους συλλόγους εργαζομένων του ΕΜΠ, από ερευνητές και φοιτητές και στο συλλαλητήριο την Πέμπτη στις 12 στα Προπύλαια μαζί με τους εργαζόμενους.
Επισυνάπτονται οι παρακάτω ιστοσελίδες από συμβολικές δράσεις που έγιναν για την βελτίωση των σπουδών μας: https://www.facebook.com/foititesksana,
http://foititesksana.spoudastes.gr και μία ανακοίνωση για την εξεταστική:
Ανακοίνωση εξεταστική.pdf
(533.74 KiB) Μεταφορτώθηκε 47 φορές
#foitites_ksana

Re: #foitites_ksana

2
#μπάχαλα_ξανά

Ανα περιόδους, πάντα έχετε τον τρόπο να με ξυπνάτε από το λήθαργο για να γραψω ένα σεντόνι. Αλλά θα κάνω τη διαφορα και θα κάνω μερικές ερωτήσεις μόνο.


Με τον διήμερο αποκλεισμό του ΕΜΠ τι ακριβώς θα πετύχετε εκτός από το να σπάσετε τα νεύρα αυτών που τρέχουν πειράματα αυτήν την περίοδο? Γιατί κυρίως αυτοί για ακόμα μία φορά θα την πατήσουν απο τις αποφάσεις που παίρνονται από αυτούς χωρίς αυτούς από μία απροσδιόριστη μάζα που δεν έχει κανένα δικαίωμα ετσιθελιστικά να αποκλείει κάποιον από το χώρο του Πολυτεχνείου?

Για την ασφάλεια του ΕΜΠ τι έχετε να αντιπροτείνετε αλήθεια? Δεν ξέρω αν το έχετε πάρει χαμπάει αλλά κάθε τρεις και λίγο γίνονται κλοπές στο ίδρυμα και δε θα σχολιάσω ότι τα κτίρια είναι βανδαλισμένα μέχρι εκεί που δεν πάει πλέον. Θέλετε να συνεχίσει ο Έλληνα φορολογούμενος να πληρώνει τα σπασμένα για να γίνεται το καπρίτσιο ορισμένων να επικρατεί ένα μπάχαλο? Και όποιος πει ότι ζουμε σε ένα ροζ συννεφάκι να πάει μία βόλτα από Α.Τ. Ζωγράφου να ρωτήσει με τι συχνότητα γίνονται καταγγελίες για κλοπές από το ΕΜΠ.

Στο αίτημα "Όχι στην εξέταση ή επιτήρηση που παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα των φοιτητών" τι εννοείτε ακριβώς? μήπως να μην υπάρχει καμία επιτήρηση βασικα?

Στο αίτημα "Επανεξέταση όσων κόπηκαν σε περιπτώσεις μαθημάτων με μεγάλα ποσοστά επιτυχίας" τι ακριβώς θέλετε να πείτε? Μήπως να περάσουν και όλοι το μάθημα δίχως εξετάσεις?

Στο αίτημα "Υποχρεωτική επίδειξη γραπτών από όλους τους καθηγητές σε συγκεκριμένη ημερομηνία και δυνατότητα αναβαθμολόγησης μετά τον έλεγχο του γραπτού." Στη σχολή μας ποιος εχει πάει σε καθηγητή και έχει αρνηθεί να του δείξει το γραπτό του?

Στο αίτημα "Διαμόρφωση και αξιοποίηση των χώρων Η/Υ σε όλα τα Ιδρύματα για τους φοιτητές".. Δεν καταλαβαίνω καθόλου τι πάει να πει αυτό..

Κάπου στο σάιτ που βγάλατε αναφέρετε "73 λιγότερες προσλήψεις καθηγητών από πέρυσι". Έχετε υπόψιν γενικώς ότι οι προσληψεις καθηγητών σε σχολές δεν είναι προσλήψεις καθηγητών σε σχολεία και δεν είναι σταθερός αριθμός κάθε χρόνο αλλά πάνε ανάλογα με το τι αναγκες υπάρχουν, τις συνταξιοδοτήσεις κλπ? Αφήστε που είναι και εξαιρετικά χρονοβόρες διαδικασίες και δε γίνονται με διαδικασίες φαστ τρακ... Εκτός αν εννοείτε να γίνουν με διαδικασίες φαστ τράκ χωρίς να λαβουμε υπόψιν τις ανάγκες της κάθε σχολής σε αντικείμενο, να παρακαμφθούν οι εκλογές με όλες τις διαδικασίες και τελικά να καταδικάσουμε τις σχολές σε καθηγητές σε αντικείμενα που δεν έχουν άμεσα ανάγκη και να μπλοκάρουμε στο μέλλον να έρθουν με σωστές διαδικασίες άτομα που θα πληρούν τα κριτήρια.

Τώρα για το όριο φοίτησης θα ήθελα να ρωτήσω τι αξία έχει ένα πτυχίο που κάποιος το πήρε κακήν κακώς στα 15 χρόνια φοίτησης... Αλλά θα ανοίξω μεγάλη κουβέντα και βαριέμαι..

Στο "Καμία λίστα αναμονής για μάθημα ή εργαστήριο." Σε ποιο έργο στη σχολή μας το είδατε?

Στο "Προσαρμογή των θεμάτων εξέτασης, του τρόπου και του χρόνου εξέτασης στον ιδιαίτερο τρόπο διδασκαλίας του εξαμήνου" που είναι πιο γενικό και από το για όλα φταίει ο καπιταλισμός, τι ακριβώς εννοούμε παλι?

Στο "Κατάργηση προαπαιτούμενων( παρουσιών, υποχρεωτικών εργασιών και προόδων." προαπαιτούμενα δεν εχει αυτη η σχολή η καημένη. Οι υποχρεωτικές εργασίες προς όφελος των φοιτητών είναι συνήθως (εκτός από την εργασία του Σχεδιασμού που δεν έχει νόημα έτσι όπως γίνεται) . Τώρα αν καταργηθούν και οι απουσίες στο εργαστήριο τι να πω... Όσο του κοβει του καθενός.

"Δυνατότητα επανεξέτασης στη χειμερινή εξεταστική για τη βελτίωση βαθμού σε μαθήματα που οι φοιτητές έχουν ήδη εξεταστεί επιτυχώς." Υπάρχουν οι βελτίωσεις το Σεπτέμβρη. Πόσες φορές πια?

"Άμεση δημοσίευση του προγράμματος της εξεταστικής." Συγγνώμη, εχει βγει αν δεν απατώμαι...

"Άμεση και έγκαιρη ενημέρωση των φοιτητών για την πραγματοποίηση της εξεταστικής του χειμερινού εξαμήνου. " Hello, έχουμε πρόγραμμα.....

"καθηγητές κα εργαστηριακό προσωπικό" Για τους καθηγητές τα είπαμε. Αλλά για το εργαστηριακό προσωπικό Ε Λ Ε Ο Σ. Εχουμε 825 ΕΔΙΠ σε αυτήν τη σχολή. Λυπηθείτε τον Έλληνα φορολούμενο που τους πληρώνει για ελάχιστες ώρες υποχρεωτικής παρουσίας στο ΕΜΠ.

" Να δοθούν δικαιολογητικά στους διπλωματικούς φοιτητές για να μπορέσουν να επιστρέψουν στην Αθήνα και να συνεχίσουν ή να ξεκινήσουν τις διπλωματικές τους ώστε να μην πάει πίσω η ολοκλήρωση των σπουδών τους." Κάτι έχει πάρει το αυτί μου ότι η Σχολή προνοεί σιγά σιγά για αυτό...

ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ. ΔΕΝ ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΤΆΤΕ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΣΕ ΠΡΟΚΥΡΉΞΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΤΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟ.

Παλι σεντόνι κατέληξα να γράψω..............

Αυτά.. Αν επειδή θελετε να κανετε το σοου σας Τρίτη και Τετάρτη, πάθουν κάτι τα πειράματα από ατομα που τα τρέχουν καιρό (δε μιλάω σε προσωπικό επίπεδο. Το έμαθα εγκαίρως και κάπως τα βόλεψα..), τα προετοιμάζουν, έχουν διορίες κλπ παρακαλώ να έχετε το θάρρος να ζητήσετε τουλάχιστον μία συγγνώμη. Γιατί με αυτήν την κινητοποίηση μόνο αυτούς θα βλέψετε. Και νοιάζεστε τάχα μου δήθεν για τον συνάνθρωπο. Υποκρισία λέγεται...
Αν κάτι πάει στραβά, ίσιωσέ το.
Αν δεν μπορείς, αγνοησέ το.
Άλλωστε η ζωή συνεχίζει.
Το αν θα την ακολουθήσεις είναι δικό σου θέμα