Πώς βάζω εικόνα στο όνομά μου? [How-to]

1
Ρωτάτε συχνά πώς μπορείτε να βάλετε μια εικόνα δίπλα (ή κάτω από κτλ) στο όνομά σας. Δείτε εδώ πως! :D

Η εικονίτσα αυτή λέγεται avatar και χρησιμεύει στο να ξεχωρίζει κανείς κατευθείαν ποιός έχει γράψει ένα μήνυμα (πέρα δηλαδή από το διακοσμητικό σκοπό που έχει). Είναι επίσης και ένα στοιχείο της προσωπικότητας καθενός μας.

Επεξεργαστείτε το avatar σας!

Μπορείτε είτε να ανεβάσετε μια εικόνα στον server από τον υπολογιστή σας, είτε να την ανεβάσετε από ένα άλλο site.

Η εικόνα πρέπει υποχρεωτικά να έχει διαστάσεις το πολύ μέχρι και 130*130 pixel (όχι απαραίτητα τετράγωνο, απλώς καμία από τις δυο διαστάσεις να μην υπερβαίνει τα 130 pixel). Αυτό το ρυθμίζουμε εμείς. Το έχουμε ρυθμίσει τόσο μικρό ώστε να μην δεσμεύεται άδικα χώρος στην οθόνη για τις εικόνες αυτές. Δεν υπάρχει κάποια σκέψη να αυξηθεί αυτό καθώς θεωρούμε οτι είναι ένα καλό μέγεθος (συνηθίζεται άλλωστε και σε άλλα forums).

Όπως καταλαβαίνει εύκολα κανείς είναι λίγο δύσκολο να βρει έτοιμη την εικόνα που θέλει σε τόσο μικρό μέγεθος. Η λύση είναι να πάρετε την εικόνα που θέλετε και να της αλλάξετε μέγεθος! Αυτό μπορεί να γίνει είτε με κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας (πχ Gimp, Microsoft Office Picture Manager και άλλα) είτε μέσω κάποιου on-line εργαλείου ακριβώς για αυτή τη δουλειά! Δοκιμάστε το http://www.picresize.com/ , είναι αρκετά απλό στη χρήση.

tip: Δοκιμάστε εικόνες με διάφανο background (σε μορφή .png ) για να ξεφύγετε από το κλασσικό ορθογώνιο περίγραμμα! :D

Απορίες; :)

Re: Πώς βάζω εικόνα στο όνομά μου? [How-to]

2
Ωραίο το How-to του Μάκη...να συμπληρώσω ότι μπορείτε να φτιάχνετε ''κινούμενες εικόνες''-gif από βιντεάκια του youtube εδώ. Η διαδικασία ειναι πολύ εύκολη και σχετικά γρήγορη! :T:

Να μερικές εικόνες από βιντεάκια του youtube που μπορείτε να βάλετε :lol: :tomato:
Spoiler: show
Ελενη Βλαχακη Σοκολατακια
Ελενη Βλαχακη Σοκολατακια
Spoiler: show
Δοκαρια Βεροια Λεβαδειακος
Δοκαρια Βεροια Λεβαδειακος
Spoiler: show
Σααααααααααακη Ιιιιιιου
Σααααααααααακη Ιιιιιιου
Spoiler: show
Hakuna Matata Λαζαρος
Hakuna Matata Λαζαρος
ΚΩ.ΜΗΤ.Η.Σ και στους Χημικους Μηχανικους!

Δύο Φράσεις Προκαλούν Αληθινό Τρόμο: ''Κάναμε ό,τι μπορούσαμε..'' και ''ο Βύντρα Σεντράρει! :o ''

Re: Πώς βάζω εικόνα στο όνομά μου? [How-to]

3
Ενεργοποιήθηκε η λειτουργία της "γκαλερί" έτοιμων εικόνων για avatar και προστέθηκαν μερικές εικόνες από το http://openclipart.org/ , το οποίο παρέχει εικόνες χωρίς copyright (public domain). Αν θέλετε μπορείτε να μου στείλετε και άλλες εικόνες από εκεί που θα θέλατε να προσθέσω ή να προτείνετε κάποια επιπλέον κατηγορία.

Για να δείτε τις εικόνες και να επιλέξετε κάποια από αυτές για avatar:
Πίνακας Ελέγχου (στο πλάι) > Προφίλ > Επεξεργασία άβαταρ > Εμφάνιση γκαλερί

ή πατήστε εδώ και μετά "Εμφάνιση γκαλερί".

Επίσης, για λόγους ασφαλείας, για τη μείωση/εξάλειψη τυχόν προειδοποιήσεων για mixed content και για την αποφυγή λαθών τύπου "image not found", απενεργοποιήθηκε η επιλογή παραπομπής σε εικόνα που βρίσκεται σε άλλη ιστοσελίδα. Αν είχατε επιλέξει κάποιο avatar μέσω link δεν θα βλέπετε την εικόνα που έχετε επιλέξει και θα πρέπει να την αλλάξετε.