Προβλήματα πρόσβασης στο forum (καθυστερήσεις κ.α.)

1
Σήμερα το βράδυ υπήρχε γενικό πρόβλημα πρόσβασης στην ιστοσελίδα, περίπου από τις 11:10μμ έως περίπου 15 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. Το πρόβλημα ήταν στον server που φιλοξενούμαστε και όχι μόνο για εμάς αλλά για πάρα πολλές (ή ίσως και όλες) τις ιστοσελίδες που φιλοξενούνται από την συγκεκριμένη εταιρία. Δεν είχαν ανακοινωθεί εργασίες συντήρησης, άρα υποθέτουμε οτι κάτι πήγε στραβά. Πάντως αυτή τη στιγμή βαίνουν όλα καλώς.

Αν ξανασυμβεί αυτό, δοκιμάστε να συνδεθείτε στο αντίστοιχο site των Πολιτικών Μηχανικών που φιλοξενείται στον ίδιο server: http://www.mqn.gr/phpBB/portal.php . Αν είναι και αυτό down, τότε το πρόβλημα είναι γενικό και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι πέρα από το να περιμένουμε.

Ζητούμε συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία. Πάντως να ξέρετε οτι αν υπάρχει κάτι προγραμματισμένο από εμάς που θα αναστέλει τη λειτουργία της σελίδας θα το μαθαίνετε εγκαίρως.

Re: Server down

2
Μην ακούτε τον Γκέμπελς!!! Το μεγάλο μας forum τον λύγισε τον server...
Κοντά στις 11 το βράδυ που είναι το pick των επισκέψεων και του postαρίσματος θεμάτων ο server δν άντεξε τον όγκο των δεδομένων και crashαρε :P Εμείς και το facebook... xD
If opportunity doesn't knock... Build a door ;)

Re: Server down

4
Μία διόρθωση από το συναδελφικό MQN. Δυστυχώς δε συστεγαζόμαστε. Το MQN είναι στο server No437 της Bluehost ενώ το ChemEng-NTUA στον No490. Ο κάθε server φιλοξενεί πλήθος site. Επειδή οι νέοι πελάτες τις εταιρείας συνήθως τοποθετούνται και σε καινούργιους server (προκύπτει κι από την αρίθμηση) πρέπει να αντιμετωπίσετε για κάποιο διάστημα το ξεκίνημα και των άλλων site.

Για να βεβαιωθείτε ότι το πρόβλημα είναι γενικότερο μπείτε στο http://serverstatus.bluehost.com και στο πεδίο εισαγωγής γράψτε chemeng-ntua.gr και πατήστε Submit. Έτσι μπορείτε να ενημερωθείτε αν υπάρχει υπερβολικός φόρτος στον server ή κάποιο τεχνικό πρόβλημα.

Re: Server down

7
Το πρόβλημα της 25ης Μαΐου 2010 οφειλόταν όχι στο bluehost αλλά στην εταιρία ηλεκτρισμού η οποία κατά λάθος έκοψε τον ηλεκτρισμό στην πόλη Provo της πολιτείας Utah. Ενώ οι server του Bluehost γυρίσαν αμέσως στα UPS και ξεκίνησαν και οι γεννήτριες, τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών ήταν νεκρά.

Αναφέρω σχετικά threads
Is Bluehost down?
Current problems at BH - May 25th - Updated (thread closed)
Workers disconnect Provo's power supply by mistake

Σόρρυ για το αργοπορημένο αλλά τώρα το ανακάλυψα τυχαία.
Shit happens

Re: Server down

9
Σήμερα ήμασταν offline για αρκετές ώρες, περίπου από τις 2:30μμ μέχρι τις 7:30μμ, λόγω τεχνικού προβλήματος στον server που φιλοξενούμαστε. Ενδεχομένως για λίγη ώρα ακόμα η σύνδεση να είναι πολύ αργή ή ανέφικτη κατά διαστήματα, αλλά προς το παρόν αποκαταστάθηκε.

Ζητώ συγγνώμη για την ταλαιπωρία σας, ειδικά εν μέσω εξεταστικής, και σας ευχαριστώ για την ανησυχία και το ενδιαφέρον όσων επικοινώνησαν μαζί μου. :)

Re: Server down

10
Αύριο, Κυριακή 27 Μαρτίου 2011, θα γίνει μεταφορά του server στον οποίο φιλοξενούμαστε στο νέο Data Center της Bluehost (όπως και όλοι οι servers τους). Το site θα μείνει offline για 1 έως 3 ώρες (σύμφωνα με το mail τους) στο διάστημα 9PM-5AM (MDT) το οποίο μας κάνει υποθέτω 1μμ-9μμ ώρα Ελλάδας (δεν ξέρω αν λογαριάζουν την αλλαγή ώρας).