Καλοκαιρινή εργασία

1
Εδώ και κάποιο καιρό ψάχνω για εταιρίες που προσλαμβάνουν φοιτητές το καλοκαίρι (όπως το δίμηνο πρόγραμμα της ευδαπ περίπου, απλά ίσως πιο σχετικό με την σχολή) χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Έχετε εσείς κάτι υπόψη σας?

Re: Καλοκαιρινή εργασία

2
Καλησπέρα! Πριν μερικά χρόνια έκανα πρακτική στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία στο Σχηματάρι για τρεις μήνες (η ΕΑΒ κλείνει για λίγο τον Αύγουστο, οπότε στην ουσία 2 και κάτι μήνες). Η εργασία ήταν μη αμοιβόμενη και έγινε στα εργαστήρια φυσικών επιστημών (η δουλειά περιλάμβανε πράγματα που κάναμε στην Αναλυτική Χημεία και στις ΦΜΑ). Αργότερα έμαθα πως θα μπορούσα να κάνω πρακτική, ως Χημικός Μηχανικός, και στη διαχείριση αποβλήτων. Αν το ψάξεις και θες σίγουρα θα βρεις κάτι ενδιαφέρον και στον τομέα των Υλικών. Παρόλα αυτά πήρα μια εικόνα από όλα τα τμήματα. Προσωπικά μου άρεσε και η δουλειά, και κυρίως είδα κι έμαθα πολλά πράγματα.

Σε επαφή ήρθα με ένα απλό τηλεφώνημα στην ΕΑΒ, αργότερα έμαθα πως η κ. Μπεάζη-Κατσιώτη συνήθως προτείνει σε φοιτητές εταιρείες για (ανεπίσημη) πρακτική, ανάμεσά τους και η ΕΑΒ. Η εταιρεία είναι λίγο υποστελεχωμένη (ή τουλάχιστον ήταν μέχρι πρότεινος), οπότε έχεις πιθανότητες να σε πάρουν αν ενδιαφέρεσαι, γιατί ψάχνουν κόσμο.
Και για τις αποφάσεις,/ σ' εκείνες τις στιγμές της ανυπολόγιστης δύναμης μας,/ κανείς δεν πήρε την ευθύνη ύστερα από την ήττα.
Κι όχι γιατί δεν μετρήσαμε κόστη, συνέπειες ή απώλειες,/ αλλά ήτανε τέτοιες οι επιθυμίες/ που όλα τα δικαιολογήσαμε.