Ποια η διαδικασία για ΤΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ κτλ;

1
Θα μπορούσε κάποιος εν συντομία να σκιαγραφήσει τι πρέπει να κάνει κάποιος απόφοιτος της σχολής μας για να γραφτεί στο ΤΕΕ, να πάρει άδεια άσκησης επαγγέλματος, να ασφαλιστεί στο ΤΣΜΕΔΕ και λοιπά άλλα απαραίτητα ή χρήσιμα πράγματα; Ή έστω ό,τι από τα παραπάνω έχει ήδη κάνει κάποιος.

Re: Ποια η διαδικασία για ΤΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ κτλ;

2
Λοιπόν, (για να μην παραπέμψω στο αντίστοιχο τοπικ των ημμυ).
1. Υπάρχουν συγκεκριμένες εξεταστικές περίοδοι νομίζω μετά από κάθε εξεταστική στις οποίες μπορείς να δώσεις εξετάσεις για να γραφτείς στο ΤΕΕ.
Αν δεν είσαι μέλος στο ΤΕΕ τότε δεν μπορείς να υπογράψεις ως μηχανικός. Για να λάβεις μέρος στις εξετάσεις (συνήθως επιλέγει κανείς να εξεταστεί επί της διπλωματικής) πληρώνεις ορισμένα παράβολα και την ετήσια συνδρομή στο ΤΕΕ (περίπου 60Ε πριν 2-3 χρόνια).
2. Η εγγραφή στο ΤΕΕ συνεπάγεται και εγγραφή στο ΤΣΜΕΔΕ. Την πρώτη αίτηση για εγγραφή στο ΤΣΜΕΔΕ την υποβάλεις υποχρεωτικά όταν κάνεις και την αίτηση για εγγραφή στο ΤΕΕ.
Τώρα για την εγγραφή στο ΤΣΜΕΔΕ πρέπει (αφού σου έρθει στη διεύθυνση που έχεις δηλώσει μία επιστολή με τον αριθμό μητρώου) να περάσεις από το ΤΣΜΕΔΕ όπου και θα καταθέσεις το χρηματικό ποσό για το μισό εξάμηνο. Στη συνέχεια, αφού αυτό εξωφληθεί μπορείς να ανοίξεις βιβλιάρια υγείας. Γι αυτό χρειάζεται βεβαίωση διαγραφής από το προηγούμενο ταμείο σου, 2 φωτογραφίες, ΑΜΚΑ, ΑΦΜ και διάφορα τέτοια παραστατικά. Σημαντικό είναι το πρώτο ειδικά αν ήσουν στο δημόσιο.
3. Εάν σου χρειάζεται, αφού έχεις γραφτεί στο ΤΕΕ και στο ΤΣΜΕΔΕ μπορείς να πας στην εφορία και να ανοίξεις βιβλία ως ελεύθερος επαγγελματίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται πλέον.

Δεν ξέρω αν σε κάλυψα....
Hatred is Blind, Rage carries you Away...
and He who pures out Vengeance, runs the Risk of tasting a Bitter draught
...
One is All and All is One