Ώρα της Γης - 26.03.2011

1
Απο την WWF:
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Ελλάδα συμμετέχει στην παγκόσμια εκστρατεία του WWF ενάντια στην κλιματική αλλαγή που έχει χαρακτηριστεί ως «το μεγαλύτερο συμμετοχικό γεγονός στον πλανήτη».

Κάθε χρόνο η Ώρα της Γης λαμβάνει και έναν ξεχωριστό χαρακτήρα. Το 2009, όπου οι Έλληνες συμμετείχαν με πρωτοφανή ενθουσιασμό, η εκστρατεία εστίασε τη δυναμική της στην Κοπεγχάγη. Ένα χρόνο αργότερα και μετά τις άκαρπες διαπραγματεύσεις στην πρωτεύουσα της Δανίας, η Ώρα της Γης ήρθε να μας υπενθυμίσει ότι όταν χάνεται μια μάχη δεν χάνεται και ο πόλεμος.
Φέτος, η Ώρα της Γης 2011 ξεπερνάει τον ίδιο της τον εαυτό! Μας θέτει απλά ερωτήματα για το τι πραγματικά κάνουμε για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, μετά από την μια συμβολική ώρα στο σκοτάδι.
Χρησιμοποιούμε τα ΜΜΜ; Επιλέγουμε το ποδήλατο, ή ακόμα και τα…πόδια μας για τις μετακινήσεις μας;

Μετά από τρία χρόνια όλο και πιο δυναμικής παγκόσμιας ανταπόκρισης η Ώρα της Γης γίνεται θεσμός και ένας απλός τρόπος να αποδείξουμε ότι πέρα από γεωπολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές διαφορές, παραμένουμε πολίτες ενός κοινού τόπου. Του πλανήτη Γη.

Φέτος λοιπόν, το Σάββατο, 26 Μαρτίου, στις 8:30 το βράδυ, ξεπεράστε τη μία ώρα.
Ξεπεράστε τον ίδιο σας τον εαυτό!

Η κοινή παγκόσμια αποστολή του WWF είναι:

Να σταματήσει την υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος του πλανήτη και να προάγει ένα μέλλον στο οποίο οι άνθρωποι θα ζουν σε αρμονία με την φύση, μέσω:
  • Της προστασίας της βιοποικιλότητας
  • Της προώθησης της βιώσιμης διαχείρισης των ανανεώσιμων φυσικών πόρων
  • Της μείωσης της ρύπανσης και της άσκοπης κατανάλωσης
Προσωπικά θα συμμετέχω στη δράση της WWF :) Μπορεί να μην γλιτώνουμε το τρελό ποσό ρεύματος, αλλά είναι μια συμβολική πράξη για τη σωτηρία του περιβάλλοντος, αλλά και ένα τεστ στον εαυτό σας: "Μπορούμε για 1 ώρα χωρίς ρεύμα?" :razz:

Κανένας άλλος που θα συμμετέχει?
"I went numb when I learned to see..."

Re: Ώρα της Γης - 26.03.2011

3
Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια γινόμαστε σε όλο και μεγαλύτερο βαθμό εξαρτημένοι από τον ηλεκτρισμό και τα τεχνολογικά επιτεύγματα. Θα ήταν λοιπόν ενδιαφέρον να ελέγξουμε κατά πόσο μπορούμε να επιβιώσουμε χωρίς αυτά..Να απαλλαχτούμε έστω και για λίγο από τις ανέσεις αλλά και την υποδούλωση του σύγχρονου πολιτισμού..

Re: Ώρα της Γης - 26.03.2011

4
MakisH έγραψε:Τα φώτα να τα κλείσουμε, κανένα πρόβλημα... Είναι ανάγκη να κλείσουμε και τα pc; :bleh:
Γι'αυτο ειναι η μπαταρια! Το ιντερνετ ομως? :bleh: :bleh:


Περα απ'την πλακα δεν νομιζω οτι η ωρα της γης εχει και τοσο μεγαλη πραγματικη αξια. Ωραια, τα κλεισαμε, και λοιπον?
In the beginning the Universe was created.
This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
-The Hitchhiker's Guide to the galaxy