Ανακοινωση απο την NASA για αστροβιολογικο ευρημα

1
Που θα αλλαξει εντελως την ερευνα για εξωγηινη ζωη!

Συνεντευξη τυπου θα δωσει η NASA για το παραπανω θεμα σημερα, στην Washington DC τοπικη ωρα 11.00 (21.00 ωρα ελλαδας)

Οριστε η ανακοινωση.

Η συνεντευξη μπορει να παρατηρηθει ζωντανα στο NASA TV

Οι εικασιες λενε οτι μαλλον προκειται για ανακαλυψη μορφης ζωης εντελως διαφορετικης απο αυτην στη Γη(πχ βασισμενη στο αρσενικο αντι τον αθρακα ή που δυναται να υπαρξει απουσια νερου)
In the beginning the Universe was created.
This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
-The Hitchhiker's Guide to the galaxy

Re: Ανακοινωση απο την NASA για αστροβιολογικο ευρημα

3
Σύμφωνα με τη ΝΑΣΑ γεννήθηκε μία νέα μορφή ζωής. Όπως έγραψε και "Το Βήμα":
Ομάδα ερευνητών με επικεφαλής επιστήμονες της NASA ανακάλυψαν στην λίμνη Mono το Halomonadacea, ένα βακτήριο που καταφέρνει να συντηρείται καταναλώνοντας αρσενικό. Οι επιστήμονες της NASA πραγματοποίησαν στην συνέχεια πειράματα στο εργαστήριο με το βακτήριο και προς έκπληξη τους διαπίστωσαν ότι το βακτήριο κατάφερε να ενσωματώσει το αρσενικό μέσα στο DNA του.

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι για να αναπτυχθεί μια μορφή ζωής στην Γη πρέπει απαραιτήτως να περιέχει έξι βασικά συστατικά (άνθρακα, υδρογόνο, οξυγόνο, άζωτο, φώσφορο και θείο) και δεν είχε εντοπισθεί καμία μορφή ζωής που να ερχόταν σε αντίθεση με αυτό τον "χρυσό κανόνα" της βιοχημείας. Οι επιστήμονες και ειδικά οι αστροβιολόγοι που αναζητούν την ζωή έξω από την Γη υποστήριζαν εδώ και καιρό ότι οι εξωγήινες μορφές ζωής είναι πολύ πιθανό να βασίζονται σε άλλους κανόνες βιοχημείας. Για παράδειγμα, έχουν διατυπώσει την άποψη ότι μπορεί να έχουν αναπτυχθεί στο διάστημα μορφές ζωής που αντί για νερό να βασίζουν την ύπαρξη τους σε άλλα στοιχεία που αφθονούν στο δικό τους περιβάλλον όπως η αμμωνία.

Η ανακάλυψη του βακτηρίου έρχεται να επιβεβαιώσει τους αστροβιολόγους και να στηρίξει την άποψη τους ότι η ζωή μπορεί να υποστηρίζεται και σε άλλους κόσμους έχοντας προσαρμοστεί στα τοπικά περιβάλλοντα. Σύμφωνα με ειδικούς, η ύπαρξη του βακτηρίου εκτός των άλλων δημιουργεί νέα δεδομένα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε η ζωή στην Γη.
"I went numb when I learned to see..."