Η Βρετανία επεκτείνει το δίκτυο οπτικών ινών

1
Η British Telecoms ανακοίνωσε την επέκταση του ευρυζωνικού δικτύου της χώρας για την παροχή πολύ γρήγορου Ίντερνετ στα δύο τρίτα των κατοίκων της Βρετανίας.

Το δίκτυο των οπτικών ινών, που παρέχει ταχύτητες δεδομένων έως 40 Mbps, είχε προβλεφθεί να καλύπτει το 40% του πληθυσμού, μέχρι το 2012. Μία επένδυση ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων όμως, θα επεκτείνει την πληθυσμιακή κάλυψη κατά 20% ακόμη, μέχρι το 2015. Μάλιστα, τέσσερα εκατομμύρια κάτοικοι θα έχουν τέτοιες συνδέσεις μέχρι το τέλους του έτους. Επιπλέον, 66% των χρηστών με πρόσβαση στο δίκτυο οπτικών ινών θα διαθέτει FTTH, που σημαίνει ταχύτητες download έως 100 Mbps και upload έως 30 Mbps.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ακόμη μία συμφωνία για την προσφορά βιντεοπαιχνιδιών με streaming, σε πελάτες της BT. «Θα υπάρχουν παιχνίδια από πολλές διαφορετικές εταιρείες, στα οποία ο χρήστης θα έχει πρόσβαση από οπουδήποτε», δήλωσε η Λιβ Γκάρφιλντ, εκπρόσωπος της εταιρείας.

Αντε να δούμε τι θα γίνει και στην Ελλάδα με το θέμα του γρήγορου ίντερνετ. Πάντως εγώ πάνω απο 17Mbps δεν έχω καταφέρει να πιάσω ποτέ ταχύτητα, ενώ υποτίθεται ότι είναι έως 24Mbps :(

Πηγή: http://www.kathimerini.gr
"I went numb when I learned to see..."