Αιθαλομίχλη.... to the game

1
Έπειτα από τόσα χρόνια προσπάθειας να βελτιώσουμε την ατμόσφαιρα των αστικών κέντρων, μία αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο σε συνδυασμό με την έλλειψη γνώσης, την αδιαφορία, το ελλειπές νομικό πλαίσιο [στην Ευρώπη απαγορεύονται τα τζάκια στα μεγάλα αστικα κέντρα!!!] οδήγησε στην αλόγιστη κάυση σε τζάκια, σομπές και ό,τι μέσο διαθέτει ο καθένας!
Και οι συνέπειες??? ήδη παρατηρήσαμε την επανεμφάνηση αιθάλης, κάπνας και λοιπών σωματιδίων να καλύπτουν τον αττικό ουρανό και μάλιστα να παγιδεύονται για ώρες εξαιτίας της θερμοκρασιακής αναστροφης!
Πόσο μάλιστα, που η κάπνα είχε μπει και "καθισει" μέσα σε σταθμούς του μετρό!
Και που είμαστε ακόμη... όταν και τα ξύλα γίνουν ακριβά... όταν θα καίνε ο,τι πλαστικό ή "επικίνδυνο" υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο! Και δεν αναφέρομαι καν στη θερμογόνο δύναμη αυτών των υλικών... ούτε στους τόνους CO2 και ακόμη χειρότερων ρύπων [ακόμη και τοξικών] που προκύπτουν έναντι των "μελετημένων" καυστήρων.

Παραθέτω και ένα σχετικό άρθρο όπως δημοσιεύτηκε στο in.gr
Spoiler: show
Ιδιαίτερα επιβαρυμένη είναι τις τελευταίες εβδομάδες η ατμόσφαιρα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης λόγω της θεαματικής αύξησης της λειτουργίας των τζακιών, που χρησιμοποιούνται πλέον ως κύρια πηγή θέρμανσης.

Ειδικότερα, στην Αθήνα, η κατάσταση ήταν πολύ άσχημη το πρωί της Τρίτης, λόγω και της βροχής, καθώς ένα κίτρινο νέφος κάλυπτε για αρκετή ώρα τον αττικό ουρανό, δημιουργώντας μία αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Το φαινόμενο δεν αφορά όμως μόνο την Αττική. Από τις απογευματινές ώρες ολόκληρες περιοχές στα αστικά κέντρα της χώρας καλύπτονται με κάπνα από σωματίδια διάφορων διαμετρημάτων που είναι εισπνεύσιμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έως το 70% της χειμωνιάτικης ρύπανσης με ενώσεις άνθρακα προέρχεται από τα τζάκια.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, οι ενώσεις άνθρακα που απελευθερώνονται από τις καύσεις στα τζάκια και στις ξυλόσομπες, εγκλωβίζονται μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες σε υψόμετρο 500 - 1000 εξαιτίας του φαινομένου της θερμοκρασιακής αναστροφής στην ατμόσφαιρα: στρώματα αέρα με διαφορετική θερμοκρασία δημιουργούν ένα «ταβάνι» που εμποδίζει τη διαφυγή των ρύπων.

Τα σωματίδια ρύπων με πολύ μικρή διάμετρο που είναι εισπνεύσιμα ενοχοποιούνται για την πρόκληση βλαβών στο καρδιογγειοαναπνευστικό σύστημα.

Η εμφάνιση του νέφους απασχολεί σοβαρά τους επιστήμονες και ήδη τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αρχίσει μια μεγάλη έρευνα με τη συνεργασία διαφόρων επιστημονικών φορέων, όπως το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, ο Δημόκριτος, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πολυτεχνείο.
Hatred is Blind, Rage carries you Away...
and He who pures out Vengeance, runs the Risk of tasting a Bitter draught
...
One is All and All is One

Re: Αιθαλομίχλη.... to the game

3
Συγγνώμη... αλλά το σύννεφο της αιθάλης κάλυπτε όλη τν αθήνα, μη σου πω την αττική... δε χρειάζομαι άλλη πηγή να το υποστηρίξει! δεν αναφέρομαι καν στη μυρωδιά του καμμένου!
Hatred is Blind, Rage carries you Away...
and He who pures out Vengeance, runs the Risk of tasting a Bitter draught
...
One is All and All is One

Re: Αιθαλομίχλη.... to the game

10
PeriklisP έγραψε:Σοβαρα; Και γω νομιζα οτι ειχε πιασει ομιχλη!
Και εγώ έτσι νόμιζα ένα πρωί που βγήκα έξω. Ότι είχε μπόλικη υγρασία κλπ κλπ κ είχε "θολώσει" η ατμόσφαιρα αλλά μετά άρχισε να μου μυρίζει τζακίλα (σικ!).

Έχοντας μεγαλώσει σε χωριό να πω οτι είναι τελείως διαφορετικό να ανάβεις το τζάκι εκεί, παρά στην Αθήνα που είναι ζωσμένη από βουνά και με ατμόσφαιρα ήδη επιβαρυμένη απο τα καυσαέρια. Επίσης, η Αθήνα έχει πολύ λιγότερους αέρηδες. Πού θα πάει λοιπόν η καπνίλα??? Θα εγκλωβιστεί στο λεκανοπέδιο. Το βλέπω και απο τα αμάξια της γειτονιάς που κάθε μέρα τα τζάμια είναι μέσα στη μπίχλα ή αν κάνεις το λάθος να απλώσεις έξω λευκή μπουγάδα θα τη βρεις γκρι το πρωί. :inlove:
"I went numb when I learned to see..."