Φονική επέλαση της "Σάντι"

1
Tα Νέα έγραψε:Την ζωή τουλάχιστον 13 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά η επέλαση του τυφώνα «Σάντι». Εκκενώθηκε νοσοκομείο λόγω διακοπής στην ηλεκτροδότηση, ενώ ο τυφώνας προκάλεσε και το ναυάγιο του αντιγράφου του ιστορικού ιστιοφόρου Bounty. Σε 13 πολιτείες πάνω από 6,5 εκατ. άνθρωποι είναι χωρίς ρεύμα. Πλημμύρισαν επτά σήραγγες του μετρό, ενώ έκλεισε πυρηνικός αντιδραστήρας

...........

Τα νερά ανέβηκαν μέχρι τα 4,15 μ. κατά την πλημμυρίδα στη περιοχή του Μπάτερι Παρκ στο νότιο Μανχάταν. Περί τα μεσάνυκτα το ύψος του νερού είχε κατεβεί στα 3μ. και συνεχίζει να κατεβαίνει, ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης.
Περισσότερο από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι στην πολιτεία της Νέας Υόρκης είναι χωρίς ηλεκτρισμό και για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, ειδικά στις πλημμυρισμένες περιοχές, εκτιμάται ότι θα χρειαστούν αρκετές μέρες. Συνολικά ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ξεπερνά τα 6,5 εκατομμύρια.
Εικόνα
SKAI έγραψε:Συναγερμός έχει σημάνει στον πυρηνικό σταθμό του Νιου Τζέρσι, λόγω της επικίνδυνης ανόδου του επιπέδου νερού. Η Ρυθμιστική Επιτροπή Πυρηνικής Ενέργειας των ΗΠΑ προειδοποίησε ότι περαιτέρω
άνοδος του επιπέδου νερού είναι πιθανόν να καταστήσει αναγκαία τη χρήση των αποθεμάτων νερού που προορίζονται για πυρόσβεση για την ψύξη των χρησιμοποιημένων ράβδων ουρανίου.

Ο σταθμός είναι εκτός λειτουργίας για προγραμματισμένη ανατροφοδότηση, ωστόσο, εάν το επίπεδο του νερού ξεπεράσει τα 7 πόδια, τότε είναι πολύ πιθανόν να πλημμυρίσει το σύστημα των αντλιών που εξασφαλίζουν την τροφοδοσία της δεξαμενής του χρησιμοποιημένου καυσίμου με νερό.
"I went numb when I learned to see..."