Αναβολή γεώτρησης της Shell στην Αρκτική

1
in.gr έγραψε: Βλάβη που εμφανίστηκε σε έναν γιγάντιο θόλο, με τον οποίο θα σφραγιζόταν η γεώτρηση στην περίπτωση διαρροής, ανάγκασε τη Royal Dutch Shell να αναβάλλει για το 2013 τις επιχειρήσεις της στη Θάλασσα Τσάκσι της Αλάσκα, εντός του αρκτικού κύκλου.

Η Shell έχει ήδη επενδύσει 4,5 δισ. δολάρια για να λάβει άδειες γεώτρησης στα νερά της Αρκτικής, στα οποία οι επιχειρήσεις της πετρελαϊκής βιομηχανίας επιτρέπονται μόνο το καλοκαίρι και σταματούν υποχρεωτικά στις 24 Σεπτεμβρίου, οπότε η περιοχή αρχίζει να καλύπτεται από πάγο.

Το πλοίο Noble Discoverer που θα άνοιγε την υπεράκτια γεώτρηση 70 μίλια από τις ακτές είχε καθυστερήσει σημαντικά να φτάσει στο στόχο του λόγω των γιγάντιων κομματιών πάγου που επέπλεαν στη θάλασσα.Η Shell ζήτησε από την αμερικανική κυβέρνηση να παρατείνει την περίοδο γεώτρησης, αποφάσισε όμως να εγκαταλείψει την περιοχή μέχρι του χρόνου λόγω της βλάβης στο μεταλλικό θόλο.Σημαντικά εμπόδια συναντά στην Αρκτική και η βρετανική BP, η οποία ανέστειλε επ' αόριστον το πρόγραμμα για γεωτρήσεις στην Αλάσκα, μια επένδυση 1,5 δισ. δολαρίων, επικαλούμενη υπερβάσεις του κόστους και τεχνικά κωλύματα.
Hatred is Blind, Rage carries you Away...
and He who pures out Vengeance, runs the Risk of tasting a Bitter draught
...
One is All and All is One