Δεινόσαυροι + Κλιματική Αλλαγή!!!

1
Τα αέρια των σαυρόποδων, των γιγάντιων φυτοφάγων δεινόσαυρων που έζησαν στη Γη πριν από 150 εκατομμύρια χρόνια, φαίνεται ότι παρήγαγαν αρκετό μεθάνιο για να προκαλέσουν μια κλιματική αλλαγή κατά την προϊστορική περίοδο, σύμφωνα με μια μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις ΗΠΑ.

Τα τεράστια ζώα, όπως ο διπλόδοκος, το βάρος του οποίου έφτανε τους 20 τόνους, είχαν στην εντερική χλωρίδα τους μικρόβια, όπως και τα σημερινά βοοειδή, που παρήγαγαν μεθάνιο κατά τη διαδικασία χώνευσης της τροφής τους.

"Ένα απλό μαθηματικό μοντέλο μας επιτρέπει να σκεφτούμε ότι οι μικροοργανισμοί που υπήρχαν στο πεπτικό σύστημα των σαυρόποδων δεινοσαύρων θα μπορούσαν να παράγουν αρκετό μεθάνιο για να επηρεάσουν σημαντικά το κλίμα κατά τη μεσοζωική περίοδο" (250 με 65 εκατομμύρια χρόνια πριν) αυξάνοντας τη θερμοκρασία στον πλανήτη, εξήγησε ο Ντέιβ Γουίλκινσον του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ, εκ των βασικών συγγραφέων της μελέτης που δημοσιεύεται στην αμερικανική επιστημονική επιθεώρηση Current Biology.

"Μάλιστα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, οι δεινόσαυροι αυτοί θα μπορούσαν να παράγουν περισσότερο μεθάνιο από όλες μαζί τις σημερινές φυσικές πηγές και απ' όσο προέρχεται από τις ανθρώπινες δραστηριότητες", υπογράμμισε ο ερευνητής.

Οι επιστήμονες μελέτησαν το μεθάνιο που παράγεται από διάφορα ζώα της σημερινής εποχής και κατέληξαν σε μια μαθηματική εξίσωση που προβλέπει την παραγωγή αερίων ανάλογα με το μέγεθος του ζώου. Έτσι, θεωρώντας ότι ένα σαυρόποδο μέσου μεγέθους ζύγιζε περίπου 20 τόνους και γνωρίζοντας ότι την εποχή εκείνη ζούσαν χιλιάδες τέτοια ζώα ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, υπολόγισαν ότι οι δεινόσαυροι παρήγαγαν σχεδόν 520 εκατομμύρια τόνους μεθανίου ετησίως.

Μετά την εξαφάνιση των δεινοσαύρων και μέχρι το πέρασμα στη βιομηχανική εποχή, το 19ο αιώνα, οι εκπομπές μεθανίου έφταναν μόνο τα 200 εκατομμύρια τόνους κατ' έτος.

Συγκριτικά, τα σύγχρονα μηρυκαστικά παράγουν 50 με 100 εκατομμύρια τόνους μεθανίου ετησίως.
Hatred is Blind, Rage carries you Away...
and He who pures out Vengeance, runs the Risk of tasting a Bitter draught
...
One is All and All is One

Re: Δεινόσαυροι + Κλιματική Αλλαγή!!!

2
Ναι αλλά η εξίσωση είναι εμπειρική! Θεωρούν δεδομένο ότι η παραγωγή μεθανίου από τους μικροοργανισμούς γινόταν με τον ίδιο ρυθμό! Και πάλι όμως δεν θα θέλαμε λογικά να είμαστε σε ένα κλειστό δωμάτιο με ένα δεινόσαυρο, αν είχε και οξείδια του θείου το αέριο μίγμα :razz: :razz:
ΚΩ.ΜΗΤ.Η.Σ και στους Χημικους Μηχανικους!

Δύο Φράσεις Προκαλούν Αληθινό Τρόμο: ''Κάναμε ό,τι μπορούσαμε..'' και ''ο Βύντρα Σεντράρει! :o ''

Re: Δεινόσαυροι + Κλιματική Αλλαγή!!!

4
Σοφια έγραψε:Χαχαχα μα καλά δεν ντρεπόντουσαν?? Είναι απρεπές! :shock: :bleh: Ένας δεινόσαυρος με τέτοιου είδους συνήθειες θα ήταν ότι έπρεπε για την Βουλή μας πάντως!! :razz: :baby:
Αγαπητή συμφορουμίτισσα, τολμώ να πω με σιγουριά οτι η Βουλή μας είναι τίγκα απο δεινοσαύρους (της πολιτικής). Τώρα για τις συνήθειες "ξελαφρώματός" τους (εχμ, γκουχ, γκουχ) δεν μπορω να είμαι σίγουρη! :giveup: :tomato:
"I went numb when I learned to see..."

Re: Δεινόσαυροι + Κλιματική Αλλαγή!!!

5
Δεινόσαυροι παράγουν αέρια -> αέρια αλλάζουν κλίμα -> νέο κλίμα σκοτώνει αρκετούς δεινόσαυρους
Άρα με την επαγωγική λογική καταλήγουμε ότι ένα μέρος των δεινοσαύρων εξαφανίστηκε από (αχέμ) τα αέρια που παρήγαγαν ?!? :wall: :wall: :baby: :baby: :lol: :lol:
Σχεδόν τα λυπάμαι τα σαυρίσχια .....
Chemical Engineers are the present day's Alchemists.