Καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου

1
http://news.in.gr/science-technology/ar ... 1231132175
Λάμψη δια της απουσίας μας!
Λονδίνο
Κανένα ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ελλάδας δεν περιλαμβάνεται στα 200 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, και μόνο ένα, το Πανεπιστήμιο της Κρήτης, κατάφερε να μπει στη λίστα των 300 καλύτερων στην κατάταξη του βρετανικού περιοδικού Times Higher Education.

Το έγκριτο περιοδικό συνέταξε την κατάταξη για το εκπαιδευτικό έτος 2011-2012 χρησιμοποιώντας στοιχεία της Thomson Reuters για 13 επιμέρους δείκτες, οι οποίοι χωρίζονται σε πέντε κύριους τομείς: Διδακτικό έργο, Έρευνα, Αναφορές στη Βιβλιογραφία, Έσοδα από τη Βιομηχανία-Καινοτομία και Διεθνής Προοπτική.

Στη φετινή λίστα με τα 400 κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια (Caltech), το Χάρβαρντ, το Στάνφορντ, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και το Πρίνστον.

H Ελλάδα εκπροσωπείται στη λίστα μόνο από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το οποίο περιλαμβάνεται στα 300 καλύτερα.

Η Τουρκία, αντίθετα, παρουσιάζει καλές επιδόσεις με τέσσερις συνολικά παρουσίες: το Πανεπιστήμιο Μπίλκεντ, το Τεχνικό Πανεπιστήμιο Κωνσταντινούπολης και το Πανεπιστήμιο Μέσης Ανατολής περιλαμβάνονται στα 300 καλύτερα, ενώ το Πανεπιστήμιο Βοσπόρου στα 350 καλύτερα.

Η Ελλάδα σχεδόν απουσιάζει και από τη λίστα με τα 400 καλύτερα ιδρύματα της Ευρώπης. H μόνη ελληνική παρουσία είναι και πάλι το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το οποίο περιλαμβάνεται στα 300 καλύτερα.

Τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν τα πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Κέμπριτζ, το Imperial College του Λονδίνου, το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας και το Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου.
People wishing to analyze nature without using mathematics just settle for a reduced understanding.