Προσοχή! Ο κάθε χρήστης φέρει όλη την ευθύνη των όσων γράφει. Σε περίπτωση λογομαχίας, οι συντονιστές δεν είναι υποχρεωμένοι να υπερασπιστούν κανέναν. Δεν υπάρχει "επίσημη άποψη του forum" (καθώς σε αυτό γράφει ο οποιοσδήποτε) και δεν θα πρέπει να στοχοποιείται αυτό λόγω μηνυμάτων μεμονωμένων μελών του. Σημειώστε πως, σε περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει εκτός ελέγχου, οι συντονιστές διατηρούν το δικαίωμα του κλειδώματος θεμάτων και επιβολής κυρώσεων. Θα πρέπει αυτό να γίνει σεβαστό ως προσπάθεια διατήρησης της ειρήνης και όχι ως "κόλπο" για να προαχθεί μια συγκεκριμένη άποψη. Παρακαλούμε επίσης να αποφεύγετε τις μακροσκελείς απαντήσεις.

Πρωτοβουλία Για Καθαρούς Τοίχους

1
Λοιπόν, όπως μπορεί να είχατε δει και πριν μερικές εβδομάδες είχε ανοιχτεί συζήτηση περί βαψίματος τοίχων στα αμφιθέατρα της σχολής μας. Από απλή συζήτηση πλέον περνάμε στην πράξη και ξεκινάμε την προσπάθεια για το βάψιμο των τοίχων. Για περισσότερες λεπτομέρειες στο κείμενο που ακολουθεί
Vapsimo.pdf
(385.63 KiB) Μεταφορτώθηκε 119 φορές
Φίλε συμφοιτητή,
Περνάς ένα μεγάλο μέρος της ημέρας σου στη Σχολή. Λιώνεις στο αμφιθέατρο με τις ώρες. Δε θα ήθελες, όμως, ο χώρος στον οποίο ξοδεύεις τόσο χρόνο να είναι ευπρεπής και ευπαρουσίαστος; Όπως μπορεί να πρόσεξες πριν μερικούς μήνες είχε γίνει μία απόπειρα από την πλευρά της Σχολής να βαφτούν τα αμφιθέατρα. Το αποτέλεσμα ήταν μία «αναζωογόνηση» των χώρων για ένα μικρό χρονικό διάστημα, όμως, δυστυχώς τα αμφιθέατρα επανήλθαν στην προηγούμενή τους κατάσταση. Κρίμα δεν είναι; Παρ’όλα αυτά, μπορείς αν θες να βοηθήσεις την κατάσταση! Πώς; Κάνε λίγη υπομονή και θα δεις.
Τι θέλει να πει ο ποιητής;
Υπάρχει σε εξέλιξη μια προσπάθεια οργάνωσης από ομάδα φοιτητών με σκοπό να βαφτούν τα αμφιθέατρα και να έλθουν σε μια πιο «ανθρώπινη» κατάσταση. Θα χρησιμοποιηθούν βαφές anti-graffiti ώστε να διασφαλιστεί η αισθητική των αμφιθεάτρων.
Ποιοι είμαστε;
Είμαστε απλοί φοιτητές, και συγκεκριμένα ένα ετερόκλητο μίγμα φοιτητών από όλα τα έτη που καταλήξαμε στο ότι πρέπει να γίνει το αυτονόητο! Δηλαδή, οι χώροι διδασκαλίας να είναι χώροι διδασκαλίας Συνθήματα και άλλες μορφές γραπτής εκδήλωσης απόψεων δεν έχουν χώρο στις αίθουσες διδασκαλίας μας.
Ποιος θα το βάψει;
Όλοι όσοι ευαισθητοποιηθούν! Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει. Όσοι περισσότεροι τόσο το καλύτερο! Αν μπορείτε να συμβάλλετε μην το αφήσετε έτσι. Φέρτε και τους φίλους σας, τα αδέρφια σας ή ακόμα και τη γιαγιά σας! Το μόνο που πραγματικά χρειαζόμαστε είναι καλή διάθεση και επιθυμία για αλλαγή… Άντε και υλικά. Μην ξεχνάτε ότι άλλωστε θα αγοραστούν από εμάς για εμάς!
Και τι είναι φίλε αυτές οι anti-graffiti μπογιές;
Είναι είδος μπογιάς που έχει τα εξής χαρακτηριστικά
 Διαφανής, ανθεκτική, προστατευτική επικάλυψη.
 Παρέχει προστασία έναντι σε graffiti, μπογιές, βρωμιά και βλάβες από φωτιά.
 Διάρκεια ζωής ~20 χρόνια
 Non – sacrificial. Δεν στηρίζεται στην απομάκρυνση της λερωμένης επιφάνειας και δεν απαιτεί αντικατάσταση μετά τον καθαρισμό.
 Τα graffiti απομακρύνονται με ήπιο όξινο διαλυτικό “Remover”, οικολογικό και κατάλληλο για εσωτερικούς χώρους.
 Εφαρμόζεται σαν προστατευτικό στρώμα πάνω σε συμβατικό, ακρυλικό χρώμα.
 Είναι δυνατό να απομακρύνει μέχρι και 1000 φορές λεκέδες και χρώσεις από την ίδια επιφάνεια.
 Απαραίτητη μονάχα μία στρώση εφαρμογής
 Μη εύφλεκτο
 Εφαρμόζεται σε οποιαδήποτε επιφάνεια, κατάλληλο για εσωτερικούς χώρους.
Πόσο κοστίζει το εγχείρημα;
Το όλο εγχείρημα θα κοστίσει περίπου 900 ευρώ. Στην τιμή αυτή συμπεριλαμβάνονται οι συμβατικές μπογιές, η ειδική επίστρωση anti-graffiti (έπειτα από επικοινωνία με εκπρόσωπο εταιρείας), και μία εκτίμηση για τα σύνεργα (ρολά, πινέλα, σκαφάκια, προστατευτικά πλαστικά).
Και πού θα τα βρούμε τα χρήματα;
Ο σκοπός του εγχειρήματος αυτού είναι να μείνει μακριά από χρήματα σχολής και να ολοκληρωθεί αποκλειστικά με βάση ΔΩΡΕΕΣ. Άρα όσοι περισσότεροι συμβάλλουν, τόσο πιο εύκολα και γρήγορα θα μαζευτούν τα χρήματα. Στο αναγνωστήριο, μετά από άδεια των υπευθύνων, θα υπάρχει κουμπαράς για τη συγκέντρωη του ποσού. Ο ταμίας θα αναλαμβάνει κάθε ημέρα να κάνει καταμέτρηση και κατάθεση του ποσού σε λογαριασμό. Θα υπάρχει έλεγχος του λογαριασμού από περισσότερα του ενός άτομα.
Οι δωρεές θα είναι ανώνυμες για όποιον επιθυμεί, και θα υπάρχει πλήρης διαφάνεια με ανάρτηση των «οικονομικών» στο διαδίκτυο.
Καλοδεχούμενες είναι φυσικά και προσφορές ή δανεισμός συνέργων, όπως ρολά και πλαστικά επικαλύμματα.
Πότε θα γίνει αυτό;
Σκοπός μας είναι να διοργανωθεί το εθελοντικό βάψιμο εντός των διακοπών των Χριστουγέννων, ώστε να είναι κλειστή η σχολή και να υπάρχει διαθέσιμος χρόνος. Όσο περισσότεροι είμαστε, τόσο πιο γρήγορα θα ολοκληρωθούν οι εργασίες. Αναλόγως του προγράμματος της σχολής και της ανταπόκρισης στους οικονομικούς μας στόχους, θα υπάρξει ενημέρωση σχετικά με την ακριβή ημερομηνία.
Συνοψίζοντας
Νομίζω ότι κανείς μας δε διαφωνεί με το ότι ο κάθε χώρος έχει συγκεκριμένο σκοπό και για να επιτελεί τον σκοπό αυτό, θα πρέπει να έχει και μία συγκεκριμένη εμφάνιση. Συνεπώς, διεκδικούμε το αυτονόητα

ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΣΤΑ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΑ

Και πάμε ένα βήμα παραπέρα και κάνουμε τη διεκδίκησή μας πράξη για να είναι ο χώρος όπως τον θέλουμε
Με λίγη καλή θέληση όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε. Μη διστάζεις, άσε τον ωχαδερφισμό και κάνε μια ουσιαστική προσπάθεια για να γίνει η σχολή ένα καλύτερο μέρος. Αφήνουμε πίσω ό,τι μας χωρίζει και συνεισφέρουμε για κάτι που μας ενώνει. Το όραμά μας για το πώς θέλουμε να ΦΑΙΝΕΤΑΙ και να ΕΙΝΑΙ ο χώρος που περνάμε μεγάλο μέρος της μέρας μας.
Εμείς θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας.
ΕΣΥ;;;
Αν κάτι πάει στραβά, ίσιωσέ το.
Αν δεν μπορείς, αγνοησέ το.
Άλλωστε η ζωή συνεχίζει.
Το αν θα την ακολουθήσεις είναι δικό σου θέμα

Re: Πρωτοβουλία Για Καθαρούς Τοίχους

2
Παρατίθενται και μερικές φωτογραφίες από την τωρινή κατάσταση των αμφιθεάτρων
Αν κάτι πάει στραβά, ίσιωσέ το.
Αν δεν μπορείς, αγνοησέ το.
Άλλωστε η ζωή συνεχίζει.
Το αν θα την ακολουθήσεις είναι δικό σου θέμα
Συνημμένα
2014-11-10 16.10.45.mp4_snapshot_00.19_[2014.11.27_22.19.47].jpg
2014-11-10 16.12.20.mp4_snapshot_00.15_[2014.11.27_22.20.39].jpg
2014-11-10 16.12.20.mp4_snapshot_00.24_[2014.11.27_22.20.57].jpg
2014-11-12 12.33.23.jpg
2014-11-10 16.10.45.mp4_snapshot_00.25_[2014.11.27_22.19.53].jpg

Re: Πρωτοβουλία Για Καθαρούς Τοίχους

3
Σε ένα τοιχο της σχολής μιαν ημέρα είδα την φράση "Όσο βαφετε θα ξαναφάβουμε", ή κάτι τέτοιο..
Αρκεί να δούμε σε λίγες μέρες το "Όσο θα βαφετε με αντι-γραφιτι, τοσο θα......."
Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλο και κάποιος θα βρεθεί για να συμπληρώσει τις τελείες..

Re: Πρωτοβουλία Για Καθαρούς Τοίχους

4
Σοβαρά το λέω θα διαθέσω 300 ευρώ εαν οι τοίχοι βαφτούν κίτρινο φωσφοριζέ με μοτίβα ροζ καρδούλες. Αλλίως δε συμμετέχω και αντιπροτείνω τα λεφτά να διατεθούν για την επισκευή των καρεκλών και των θρανίων σε αίθουσες και αμφιθέατρα.
Perché non passi lontana? Sì, lontana da Scïenza

Re: Πρωτοβουλία Για Καθαρούς Τοίχους

5
Κοίτα, το ότι γίνεται κάτι δεν αποκλείει ότι στο μέλλον μπορεί να γίνει και κάτι άλλο. Γιατί θέτεις δίλημμα ή καρέκλες ή τοίχοι? Νομίζω ότι υπάρχουν αρκετές δράσεις μες τη Σχολή που μπορούν να γίνουν από τους φοιτητές
Αν κάτι πάει στραβά, ίσιωσέ το.
Αν δεν μπορείς, αγνοησέ το.
Άλλωστε η ζωή συνεχίζει.
Το αν θα την ακολουθήσεις είναι δικό σου θέμα

Re: Πρωτοβουλία Για Καθαρούς Τοίχους

6
Γενικά επιστρώσεις αντιγκράφιτι χρησιμοποιούνται για σημεία τα οποία ελέγχονται/προστατεύονται (σε κοινή θέα, εξωτερικό κτιρίου με φύλακα κ.λ.π.), ώστε να αντιμετωπιστεί κάποιος που θα έχει λίγες ώρες στη διάθεσή του να γράψει κάτι στην επιφάνεια. Σε συνθήκες πολυτεχνείου, ενα παράθυρο μιας-2 ημερών είναι αρκετό για να καταστραφεί η επίστρωση και γύρευε τι άλλο ως αντίποινα. Θα τα κλάψετε τα λεφτά και είναι και πολλά.
Θα χορέψετε ...

Re: Πρωτοβουλία Για Καθαρούς Τοίχους

8
Σήμερα κιόλας έγιναν οι πρώτες δωρεές για την βαφή των αμφιθεάτρων στο ταμείο που βρίσκεται στο αναγνωστήριο της σχολής! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά και μία δυναμική αρχή στη δράση μας! Για την ευκολότερη οργάνωση των εσόδων του ταμείου, αλλά και για να έχουμε όλοι μια εικόνα, δημιουργήθηκε στο google drive μία αναλυτική κατάσταση δωρεών: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... edit#gid=0
Η λίστα είναι και θα παραμείνει ανώνυμη, ενώ η κάθε δωρεά αντιστοιχίζεται σε έναν μοναδικό κωδικό, για να μπορεί ο κάθε δωρητής να ανατρέχει σε αυτήν.

Re: Πρωτοβουλία Για Καθαρούς Τοίχους

9
Παιδιά, καταρχάς χαίρομαι όταν βλέπω ότι υπάρχει οργάνωση από εμάς τους ίδιους για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν στη Σχολή... :) Ναι, θέλω κι εγώ να κάνω μάθημα αξιοπρεπώς, χωρίς να βλέπω αυτά τα βδελυρά συνθήματα. Μαζί σας.

Ωστόσο θα ήθελα να αναλογιστούμε το εξής, όπως είπε και ο/η qwerty:
qwerty έγραψε:Σε ένα τοιχο της σχολής μιαν ημέρα είδα την φράση "Όσο βαφετε θα ξαναφάβουμε", ή κάτι τέτοιο..
Αρκεί να δούμε σε λίγες μέρες το "Όσο θα βαφετε με αντι-γραφιτι, τοσο θα......."
Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλο και κάποιος θα βρεθεί για να συμπληρώσει τις τελείες..
Πείτε ότι το εγχείρημα πετυχαίνει. Ξαναβάφουμε τα αμφιθέατρα και όλα καλά. Ποιος μας εγγυάται ότι δε θα τα ξαναβανδαλίσουν;
Και πείτε ότι υπάρχει φύλαξη στα αμφιθέατρα (που πολύ αμφιβάλλω αν θα μπορούμε να βασιστούμε σε αυτή) και δε θα τα ξαναβάψουν. Ποιος μας εγγυάται ότι δε θα επιτεθούν στους διαδρόμους, τα εργαστήρια και τις αίθουσες άλλων ορόφων (άλλωστε το έχουν ήδη κάνει σε κάποια σημεία), δεδομένου ότι το κτίριο είναι ακόμα πιο δύσκολο να φυλαχθεί σε σχέση με τα αμφιθέατρα...

Αυτό που θέλω να πω, είναι πως το πρόβλημα που υπάρχει δε θα εξαφανιστεί αν το βάψουμε από πάνω...
Spoiler: show
Δε θέλω να σας αποθαρρύνω, άλλωστε είμαι γνωστή απαισιόδοξη
Και για τις αποφάσεις,/ σ' εκείνες τις στιγμές της ανυπολόγιστης δύναμης μας,/ κανείς δεν πήρε την ευθύνη ύστερα από την ήττα.
Κι όχι γιατί δεν μετρήσαμε κόστη, συνέπειες ή απώλειες,/ αλλά ήτανε τέτοιες οι επιθυμίες/ που όλα τα δικαιολογήσαμε.

Re: Πρωτοβουλία Για Καθαρούς Τοίχους

10
Εγγυήσεις δεν υπάρχουν στη ζωή. Ποιος σου εγγυάται ότι αύριο, μεθαύριο δεν θα έρθει κάποιος μεθυσμένος, να πυροβολήσει 15 άτομα σε κάποιο αμφιθέατρο; Ωστόσο ο φοιτητικός σύλλογος δεν επιθυμεί την επιβολή μέτρων φύλαξης στους χώρους των πανεπιστημίων. Είναι μία ευκαιρία λοιπόν να δείξουμε στους πολλούς, πως οι φοιτητές μόνοι τους είναι ικανοί να αυτοδιαχειριστούν τους χώρους του πανεπιστημίου που τους ανήκουν. Αν το εγχείρημα αυτό πετύχει, θα σημαίνει πως 450 (!) από εμάς ήταν διατεθειμένοι να δώσουν 1-2 ευρώ για να αλλάξει το χάλι αυτό. Τα 2 ευρώ που θα δώσουμε δεν θα είναι σπατάλη χρημάτων, θα είναι μία ψήφος για την αλλαγή. Θα είναι η βούληση της πλειοψηφίας. Σκέψου σε 30 χρόνια, όταν τα παιδιά σου θα ρωτούν γιατί μαμά/ μπαμπά τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι σε τέτοια χάλια; Εσύ τι θα απαντάς; "Μπορούσα όταν σπούδαζα να είχα δώσει 2 ευρώ για να διορθώσω κάπως την κατάσταση, αλλά κάτι αναρχικοί με τρομοκράτησαν γράφοντας με caps lock ότι θα τα χάσω και δεν το έκανα."