Προσοχή! Ο κάθε χρήστης φέρει όλη την ευθύνη των όσων γράφει. Σε περίπτωση λογομαχίας, οι συντονιστές δεν είναι υποχρεωμένοι να υπερασπιστούν κανέναν. Δεν υπάρχει "επίσημη άποψη του forum" (καθώς σε αυτό γράφει ο οποιοσδήποτε) και δεν θα πρέπει να στοχοποιείται αυτό λόγω μηνυμάτων μεμονωμένων μελών του. Σημειώστε πως, σε περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει εκτός ελέγχου, οι συντονιστές διατηρούν το δικαίωμα του κλειδώματος θεμάτων και επιβολής κυρώσεων. Θα πρέπει αυτό να γίνει σεβαστό ως προσπάθεια διατήρησης της ειρήνης και όχι ως "κόλπο" για να προαχθεί μια συγκεκριμένη άποψη. Παρακαλούμε επίσης να αποφεύγετε τις μακροσκελείς απαντήσεις.

Προτάσεις για τροποποίηση καταστατικού Φ.Σ

1
007 έγραψε:Μπορούμε όλοι εμείς που υποστηρίζουμε ότι νοιαζόμαστε για τη σχολή και που ασκούμε κριτική στο φοιτητικό σύλλογο, να δωρίσουμε στον ταλαιπωρημένο αυτό χώρο ένα νέο καταστατικό που θα τον βοηθήσει να λειτουργήσει ομαλότερα στο εξής.

Νομίζω μέσα από κάτι τέτοιο θα φανεί και το αν αυτή η σχολή και ο σύλλογος της αξίζουν ακόμη κάτι ή έχουν εκφυλιστεί τελείως. Μια ιδέα..
Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και επειδή κάποιος και κάπως πρέπει να ξεκινήσει:

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΣΚΕΨΕΙΣ
Spoiler: show
Λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι το πολιτικό σκηνικό έχει κομματικοποιήθει έντονα στο πανεπιστήμιο τα τελευταία χρόνια, οι προτάσεις μου θα έχουν ως στόχο την απαγκίστρωση του ΦΣ από αυτές. Με ποιον τρόπο? Θα δείτε παρακάτω...

ΔΟΜΗ
Τα όργανα αποφάσεων της σχολής όπως τα έχω στο μυαλό μου είναι τα επόμενα:
  • Γενική Συνέλευση
  • Σώμα Εκπροσώπων Ετών
  • Ειδικό Συμβούλιο
Ας ξεκινήσω πρώτα με το τι είναι αυτά τα όργανα:

Σ.Ε.Ε:
Το Σώμα Εκπροσώπων Ετών είναι ένα σύνολο από φοιτητές από όλα τα έτη της σχολής. Συνολικά θα είναι 25 άτομα (5 άτομα/έτος) (+3 αντικαταστάτες/ετος). Για να μπορεί να πάρει απόφαση το Σ.Ε.Ε θα πρέπει να είναι παρόν τουλάχιστον 3 από τους εκπροσώπους κάθε έτους (σύνολο δηλαδή 15). Οι πρωτοετείς δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου, αλλά θα πρέπει αναγκαστικά να είναι παρόν και να συμμετέχουν ενεργά με προτάσεις και προβληματισμούς τους.

Πώς θα προκύπτουν: Ουσιαστικά το σύστημα εκλογής θα είναι οι ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΕΤΩΝ. Σε εκείνες, με απαρτία τουλάχιστον του 1/2 των φοιτητών που φέρουν κωδικό με το αντίστοιχο έτος εισαγωγής + κάποιες ειδικές περιπτώσεις φοιτητών (ανάγκη για μελέτη περιπτώσεων), θα πραγματοποιείται μυστική ψηφοφορία. Όλοι οι φοιτητές με κωδικό του αντίστοιχου έτους θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για εκπρόσωποι στο Σ.Ε.Ε. Κάθε φοιτητής με δικαίωμα ψήφου στο δεδομένο έτος (θα δούμε ποιοι πέρα από τον αριθμο μητρώου...) θα μπορεί να ψηφίσει μέχρι 4 άτομα. Μεταξύ αυτών των 4 ατόμων Max που θα ψηφίζει, θα πρέπει να βάζει και ένα ειδικό σημάδι για ποιον θα ήθελε για πρόεδρο έτους. Μετά την καταμέτρηση οι 5 πρώτοι θα αποτέλουν τους ''Εκπροσώπους του Έτους''. Οι τρεις επόμενοι σε ψήφους θα αποτελούν αναπληρωματικά μέλη. Από αυτούς τους 5 πρώτους μπορούν να δηλώσουν όσοι θέλουν για εκπρόσωποι στο ''Ειδικό Συμβούλιο''. Μεταξύ τους οι 5 θα ψηφίσουν ποιους 2 επιλέγουν (μπορούν να ψηφίσουν και τον ευατό τους) για εκπροσώπους στο ''Ειδικό Συμβούλιο''. Σε έναν από τους 5 προστίθεται και η 1 ψήφος από το σύνολο του έτους (αυτός που έχει τα περισσότερα ειδικά σημάδια δίπλα στο ονομά του). Οι υπόλοιποι θα 3(+3) θα είναι αντικαταστάτες. Κάθε έτος λοιπόν θα έχει 5 (+3) εκπροσώπους (ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ 8 ΑΤΟΜΑ με αντικαταστάτες) στο Σ.Ε.Ε.

Ε.Σ: Το Ειδικό Συμβούλιο αποτελεί μία ακόμα μικρότερη ομάδα φοιτητών. Ουσιαστικά είναι οι εκλεγμένοι 2 από τους εκπροσώπους των ετών από κάθε έτος. Οι αντικαταστάτες τους είναι οι υπόλοιποι 3 από τους 5 εκπροσώπους ετών (+3 οι αναπληρωματικοί των εκπροσώπων). Έτσι, κάθε έτος έχει 2 άτομα στο Συμβούλιο. Ωστόσο, το 1ο έτος, λόγω επικινδυνότητας πολιτικού αποπροσανατολισμού κατα την επιλογή των εκπροσώπων (ΔΕΣ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟ), ΔΕΝ θα έχει δικαίωμα ψήφου ΟΥΤΕ στο Ε.Σ ούτε στο Σ.Ε.Ε. Για να μπορεί να πάρει απόφαση το Ε.Σ θα πρέπει να είναι παρόν ο πρόεδρος ή ο αντιπρόεδρος και άλλα 4 άτομα (εξαιρούνται οι 1οετείς).
Οι ρόλοι θα είναι οι επόμενοι:
  • 1 Πρόεδρος
  • 1 Αντιπρόεδρος
  • 1 Γραμματέας
  • 1 Ταμίας
  • 6 Μέλη (οι 2 θα είναι αναγκαστικά 1οετείς)
Οι ειδικοί ρόλοι (προεδρος, αντιπρόεδρος, γραμματέας, ταμίας) θα αντιστοιχίζονται στα άτομα μετά από εσωτερική ψηφοφορία στην οποία δεν συμμετέχουν οι 1οετείς.

* Επειδή, οι πρωτοετείς είναι μία πολιτικά ευαίσθητη ομάδα και δες το επόμενο....

Εκλογές Έτους: Πότε?
Οι Εκλογές Έτους θα λαμβάνουν χώρα για το 2ο, 3ο και 4ο έτος στο τέλος του αντίστοιχου Εαρινού Εξαμήνου, 1 Μήνα πρίν την κανονική εξεταστική του αντίστοιχου εξαμήνου. Τα αποτελέσματα των εκλογών θα αφορούν το επόμενο ακαδημαϊκο έτος, γι αυτό δεν έχει νοήμα εκλογές 5ου έτους...Αντίστοιχα, επειδή οι 1ο ετείς δεν θα έχουν προηγούμενο εξάμηνο στην σχολή, θα πραγματοποιούν ΔΥΟ Εκλογές Έτους. Μία 1 μήνα μετά το επίσημο τέλος των εγγραφών, και 1 ακόμα 1 μήνα πριν την κανονική εξεταστική του 2ου εξαμήνου που θα αφορά τους εκπροσώπους τους όταν θα είναι 2οετείς. Για ζητήματα φλέγοντα για τον Φ.Σ στο διάστημα πριν των πρώτων εκλογών των 1οετών, το Σ.Ε.Ε και το Ε.Σ θα μπορεί να παίρνει αποφάσεις ελεύθερα (άλλωστε δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου). Οι απαρτίες ορίζονται ανάλογα τότε...Οι εκλογές των 1οετων θα λαμβάνουν χώρα παρουσία των εκπροσώπουν που συστήνουν το Ε.Σ (δες απαρτία Ε.Σ) για διασφάλιση της διαδικασίας.

Παρατάξεις θα έχει?
Ναι θα υπάρχουν! Απλά θα έχουν μια εντελώς πιο περιορισμένη δράση. Γιατί θα έχουν λιγότερη δράση? Διότι για να καταφέρουν να μπουν στην ''εξουσία'' θα πρέπει να πείσουν τους ίδιους τους συμφοιτητές τους ότι αξίζει να τους επιλέξουν στις εκλογές έτους (και όχι σχολής...). Οπότε παιδιά, τέρμα οι καφέδες στα κυλικεία, τέρμα τα τραπεζάκια. Όσο πιο συχνά είστε στο αμφιθέατρο τόσο πιο πολύ θα πείθεται ότι ασχολείστε πραγματικά ^^ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ! Κάθε χρόνο η ύπαρξη μιας πολιτικής παράταξης θα προυποθέτει την εγγραφή της στην ειδική κατηγορία ''Πολιτικές Ομάδες''. Τί σημαίνει αυτό? Αν θέλει να υπάρχει η ΔΑΠαρα ή τα ΕΑΑΚ στην σχολή θα πρέπει να δηλώνουν τι παράταξη είναι και ποιοι ο εκπρόσωποί της (τουλάχιστον 3). Η δήλωση θα γίνεται στο 1ο ετήσιο Σ.Ε.Ε που θα λαμβάνει χώρα 2 εβδομάδες από την Έναρξη των μαθημάτων του Χειμερινού Εξαμήνου. Αν τεθεί θέμα έγκρισης ή μη έγκρισης της συγκεκριμένης πολιτικής ομάδας (π.χ Χρυσή Αυγή στους Χημ.Μηχ) από το Σ.Ε.Ε τότε καλείται εντός 1 εβδομάδας έκτακτη Γενική Συνέλευση. Οι Πολιτικές Ομάδες, δυστυχώς, δεν θα έχουν το δικαίωμα αφισοκόλλησης, παρά μόνο σε ειδικούς πίνακες σε 6 σημεία στην σχολή (Απέναντι από τουαλέτες στην είσοδο από το 242, στον τοίχο έξω από το αναγνωστήριο, έξω από το PC Lab 1, έξω από το PC Lab 2, ανάμεσα σε άιθουσα 29 και ΑΜΦ.2 , έξω από την αίθουσα 31). Επίσης, ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙΑ! Θα μπορούν ωστόσο να διατηρήσουν ειδικές αποθήκες-''στέκια'' μετά από έγκριση από το Σ.Ε.Ε. ΟΙ Πολιτικές Ομάδες θα έχουν το δικαίωμα συμμετοχής (αλλά όχι ψήφου) στο Σ.Ε.Ε, στο οποίο και θα μπορούν να φέρνουν γραπτώς τις προτάσεις τους με max 2 εκπροσώπους. Οποιαδήποτε αφισοκόλληση εκτός των δεδομένων σημείων θα δίνει το δικαίωμα να τμωρήσει ανευ προειδοποίησης την αντίστοιχη πολιτική ομάδα με αφαίρεση της ιδιότητας υποβολής προτάσεων και παρουσίας στο Σ.Ε.Ε για όσο καιρό κρίνει. Οι εκπρόσωποι των πολιτικών ομάδων θα έχουν το δικαίωμα να εκλεγούν εκπρόσωποι στις αντίστοιχες εκλογές έτους.

Φοιτητικός Οβολός
Όχι δεν είμαι τσάτσος της κυβέρνησης ούτε αποσκοπώ στην ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων. Η πρόταση μου είναι η οικονομική ενίσχυση του ταμίου του φοιτητικού συλλόγου από τους ίδιους τους φοιτητές με υποχρεωτική καταβολή ενός ευτελούς ποσού (5ή10 ευρώ/χρόνο). Το ποσό αυτό θα δίνει αυτόματα το δικαίωμα σε συμμετοχή στις εκλογές έτους, στις γ.σ και στις εκδρομές ετών (2ο και 4ο έτος οι εκδρομες...). Με την καταβολή του ποσού ο φοιτητής θα αναγράφεται σε ειδικές ηλεκτρονικές λίστες. Τα χρήματα που θα μαζεύονται θα συλλέγονται σε τραπεζικό λογαριασμό. Η διαχείριση των χρημάτων θα επικυρώνεται από το Σ.Ε.Ε. Δικαίωμα υποβολής προτάσεων για χρήση των χρημάτων θα έχουν όλοι όσοι εργάζονται ή φοιτούν στην Σχολή. Μέρος των χρημάτων θα καταλήγει ως πρόσθετο ποσό για την πραγματοποίηση εκδρομών έτους, βιβλία, εξοπλισμός για το αναγνωστήριο και τα εργαστήριο, κ.α πολλά.

Γενικές Συνελεύσεις
Οι Γ.Σ είναι το ανώτατο όργανο αποφάσεων της σχολής. Γ.Σ θα καλείται όταν τουλάχιστον οι μισοί από τους παρόντες σε Σ.Ε.Ε (αν σε απαρτία) δηλώσουν ότι είναι ανάγκη να πραγματοποιηθεί. Εκτός αυτών υπάρχει η δυνατότητα καλέσματος σε Γ.Σ αν μαζευτούν υπογραφές+ονοματεπώνυμο , τουλάχιστον από το 1/5 των φοιτητών που έχουν καταβάλει τον ''φοιτηικό οβολό'' (γενικά αν δεν το θέλουμε αυτό που μπορούμε να πούμε αυτών που ψήφισαν στις εκλογές). Στις γενικές συνελεύσεις θα τοποθετείται το Ε.Σ, το οποίο θα είναι υπεύθυνο και για την ομαλή λειτουργία της συνέλευσης. Πλαίσια από πολιτικές ομάδες δεν θα υπάρχουν, ωστόσο θα μπορούν να τοποθετηθούν αν το επιθυμούν με 1 εκπρόσωπο. Θα ψηφίζονται ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΟΧΙ ΠΛΑΙΣΙΑ! Οι πρωτοετείς θα έχουν το δικαίωμα ψήφου όπως όλοι οι υπόλοιποι φοιτητές. Απαρτία θα ορίζεται αν το 1/5 των φοιτητών που έχουν καταβάλει τον ''φοιτητικό οβολό'' (γενικά αν δεν το θέλουμε αυτό που μπορούμε να πούμε αυτών που ψήφισαν στις εκλογές) είναι εκεί.
Έχει παρα πολλά κενά αυτό που έχω σκεφτεί. Μπορούμε σιγά σιγά όμως να φτιάξουμε ένα σκελετό αμα θέλουμε. :bigbeer:
ΚΩ.ΜΗΤ.Η.Σ και στους Χημικους Μηχανικους!

Δύο Φράσεις Προκαλούν Αληθινό Τρόμο: ''Κάναμε ό,τι μπορούσαμε..'' και ''ο Βύντρα Σεντράρει! :o ''

Re: Προτάσεις για τροποποίηση καταστατικού Φ.Σ

3
Γιατί 10 μερες παρακαλω? Αμα είναι κάτι να αλλάξουμε πρέπει να ξεκινησουμε σήμερα κιόλας συζήτηση επ' αυτού. ;)
ΚΩ.ΜΗΤ.Η.Σ και στους Χημικους Μηχανικους!

Δύο Φράσεις Προκαλούν Αληθινό Τρόμο: ''Κάναμε ό,τι μπορούσαμε..'' και ''ο Βύντρα Σεντράρει! :o ''

Re: Προτάσεις για τροποποίηση καταστατικού Φ.Σ

4
Ωραίες ιδέες!
Οι προβληματισμοί μου:
1. Ο ρόλος των εκλεγμένων πρωτοετών είναι λιγο "γλάστρικος", κοινώς "κοιτάτε, αλλά μην αγγίζετε".Ακόμη αφού δεν έχουν δικαίωμα ψήφου στις αποφάσεις του ΣΕΕ, ενδέχεται να υπάρχουν περιπτώσεις ισοψηφίας αφού θα έχουμε ζυγό αριθμό ψηφοφόρων. Νομίζω θα ήταν καλή ιδέα να άρχιζαν να έχουν δικαίωμα ψήφου από λχ την έναρξη του εαρινού εξαμήνου, οπου θα έχουν πάρει μια κάποια ιδέα από το τι παίζεται.

2. Ο οβολός. Φοβάμαι μήπως λειτουργήσει λίγο ως αποτρεπτικό για την συμμετοχή στα κοινα. Η αλήθεια βέβαια δεν αποκλείεται να έχει καί αντιστροφή δράση, αλά των Καποδίστριακων πατατών. :razz:
In the beginning the Universe was created.
This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
-The Hitchhiker's Guide to the galaxy

Re: Προτάσεις για τροποποίηση καταστατικού Φ.Σ

5
Ποιόν οβολό ρε οπισθόβολε;;; :o :bleh:
Spoiler: show
Διεθνές σύμφωνο για τα Αστικά και τα Πολιτικά δικαιώματα: δικαίωμα στη ζωή, την ελευθερία του λόγου, τη θρησκευτική ελευθερία και το δικαίωμα ψήφου. Όχι μόνο για τους το 5ευρω καταβάλλοντες, αλλά omnia omnibus (που θα λεγε και κάποιος).
Στα υπόλοιπα είσαι κούρκουλος, νομίζω για αλλαγή καταστατικού θέλει το 1/2; Ή παραπάνω;
Θα χορέψετε ...

Re: Προτάσεις για τροποποίηση καταστατικού Φ.Σ

6
Εγώ νομίζω ότι είναι λίγο υπερπεριπλοκο χωρίς λόγο αυτό με τους πρωτοετείς. Ας έχουν δικαίωμα ψήφου μετά τον πρώτο μήνα που θα έχουν γίνει και οι εκλογές τους. Έχουν και οι πρωτοετείς τα ιδιαίτερα προβλήματά τους, όπως έχουν πχ και οι επί πτυχίω.

Για τον οβολό η απορία μου είναι πώς έγινε και δεν εφαρμόζεται πλέον. Αν υπάρχει σημαντικός λόγος θα πρέπει να εξετάσουμε κατά πόσο ισχύει πλέον, πχ αν είναι όντως αυτό που λέει ο GK1992. Κατά τα άλλα, θα μπορούσε πάντοτε να υπάρχει ένας κουμπαράς δίπλα σε κάθε κάλπη, όπου προαιρετικά θα δίνει όποιος θέλει ό,τι θέλει. Στη δική μου αντίληψη αρκεί κάποιος να έχει δώσει το "παρών" σε όλες τις "υποχρεωτικές" διαδικασίες (πχ εκλογές έτους) για να είναι οκ.

Σχετικά με το 1/2 (πράγματι, τόσο ζητάει το τρέχον καταστατικό), δεν είναι δύσκολο. Αν στις ΓΣ ορίζουμε την απαρτία με βάση το 1/5 όσων ψήφισαν (465), δηλαδή 93 άτομα, τότε και το 1/2 προκύπτει από τον ίδιο πληθυσμό, δηλαδή 233 άτομα. Χρειάζεται πλειοψηφία των παρόντων, οπότε 117 άτομα να πουν "ναι" στις αλλαγές. Η τελευταία ΓΣ είχε 252 άτομα, ενώ έχουν υπάρξει και μεγαλύτερα νούμερα στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν. Με μια μακρά χρονικά συζήτηση και μια έγκαιρη ενημέρωση πιστεύω ότι θα μαζευτεί πολύ παραπάνω από το απαιτούμενο πλήθος. Αν οι αλλαγές είναι τέτοιες που απλώς μας "συμμαζεύουν" και δεν ευνοούν κάποια συγκεκριμένη πλευρά, τότε νομίζω ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

Κατά τα άλλα, θα αρκούσε απλώς να επικαιροποιήσουμε το καταστατικό μας (ίσως είναι και πιο εύκολο νομικά). Γιατί αν εφαρμόζαμε αυτά που λέει θα ήμασταν πολύ καλύτερα. Πχ εκπρόσωποι έτους προβλέπονται και εκεί, ενώ πουθενά (νομίζω) δεν γίνεται αναφορά σε κάποιο τρόπο οργάνωσης με κέντρα τις παρατάξεις. Πιστεύω ότι η συζήτηση και η ψήφιση επί ξεχωριστών θεμάτων-αιτημάτων θα οδηγούσε σε πολύ πιο συνεπείς αποφάσεις (παρότι συνήθως λέγεται το ανάποδο), ενώ πολλά πράγματα τα οποία υπάρχουν σε πλαίσια παρατάξεων που δεν ψηφίζονται λόγω άλλων αιτημάτων θα μπορούσαν να προχωρήσουν ξεχωριστά. Επίσης πιστεύω ότι αν αντί για την κλασσική τοποθέτηση παρατάξεων είχαμε έναν ανοιχτό κατάλογο ομιλητών, θα είχε πολύ πολύ πολύ περισσότερο ενδιαφέρον.

Re: Προτάσεις για τροποποίηση καταστατικού Φ.Σ

7
Σχετικά με το τελευταίο που λέω περί καταλόγου ομιλητών, είχα κατεβάσει ψήφισμα σε παλιότερη γενική συνέλευση, το οποίο είχε υπερψηφιστεί. Έχω το σφραγισμένο αντίτυπο για όποιον επιθυμεί να το χρησιμοποιήσει.

Αναφέρομαι στο ψήφισμα #3 που θα βρείτε εδώ:
https://forum.chemeng.ntua.gr/viewtopic.php?f= ... 7073#p7073

Re: Προτάσεις για τροποποίηση καταστατικού Φ.Σ

8
Παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το καταστατικό που προτείνεις ,ωστόσο, έχω κάποιες απορίες (και προτάσεις).

Με εξαίρεση τη πρώτη ΣΕ (Συνέλευση Ετών) των πρωτοετών θα πρέπει να γίνονται συνολικά 4 διαφορετικές συνελεύσεις στο τέλος του εαρινού εξαμήνου μια με τους μαθητές κάθε έτους εξαιρείται το 5ο (αφου σε διαφορετική περίπτωση η διαδικασία θα απαιτεί μέρες)
Σε αυτή τη περίπτωση η κάθε πολιτική παράταξη (εαν συνεχίσουν να υφίστανται) θα πρέπει να έχει εκπροσώπους σε κάθε έτος ??? Εκεί είναι που θα γίνεται λόγος για πολιτικό αποπροσανατολισμό των πρωτοετών...
Εάν επίσης υπάρχουν παρατάξεις δε θα αποδυναμώνουν τα μεμονωμένα άτομα που επιχειρούν να μπουν στο ΣΕΕ ; Σίγουρα πάντως καλύτερη κατάσταση απο αυτή που επικρατεί σήμερα.

Όσων αφορά τώρα τους πρωτοετείς θεωρώ οτι θα πρέπει να έχουν δικαίωμα ψήφου έστω και ένα μήνα μετά (αλλιώς δεν νομίζω οτι θα ασχοληθεί κανείς)

Τώρα ο "οβολός" : ναι, συμφωνώ να υπάρχει κάτι τέτοιο αλλα φυσικά θα πρέπει να καταβάλλεται σε συγκεκριμένη προθεσμία (και όσοι δε το κάνουν αποκλείονται απο τα κοινά για όλο το υπόλοιπο έτος;).

Στις ΣΕ θα συμμετέχουν να φανταστώ όλοι οι φοιτητές ανεξαρτήτως του εαν έχουν ή όχι προσκομίσει τον οβολό (άρα το ποσό αυτό δε θα εξασφαλίζει το δικαίωμά συμμετοχής τους στις ΣΕ όπως αναφέρεις).
Ύστερα δε κατάλαβα πώς ακριβώς θα διεξάγονται οι ΓΣ και τι θα γίνεται σε αυτές - κάτι αντίστοιχο με τις σημερινές? - (όπου βέβαια θα συμμετέχουν μόνο όσοι έχουν δώσει τον οβολό και το θεώρω σωστό διότι θα είναι πιο σοβαρές και με περισσότερη συμμετοχή - εαν θα γίνεται όπως φαντάζομαι-).

Τέλος στα φλέγοντα θέματα που αναφέρεις οτι μπορούν να προκύψουν μέχρι την εγγραφή των πρωτοετών νομίζω οτι θα πρέπει να παίρνουν αποφάσεις τα συμβούλια του προηγούμενου έτους και να αναγκάζονται να καλούν σε συνέλευση τους νυν πρωτοετείς για να τους ενημερώνουν σχετικά αλλα και να ακούν τις απόψεις τους.
Επειδή ξέρω ωστόσο οτι το τελευταίο δε θα φέρει ουσιαστικό αποτέλεσμα θα πρέπει οι νυν πρωτοετείς να μπορούν να ψηφίσουν την άποψη ατόμων που ανήκουν στο ΣΕΕ (στο οποίο φυσικά σε αυτή τη φάση όλοι θα έχουν δικαίωμα ψήφου).

Θα πρέπει επίσης να αποσαφηνιστεί το πώς θα λειτουργούν τα Συμβούλια.

Re: Προτάσεις για τροποποίηση καταστατικού Φ.Σ

9
up

Παιδιά θα απαντήσω σε μερικά σημεία μάλλον αύριο αν βρω χρόνο. Γράφτε και άλλοι :) Έχει ζουμί η υπόθεση και δεν είναι ανάγκη να έχει την δομή που προτείνω, εννοείται. Ρίξτε προτάσεις :T:
ΚΩ.ΜΗΤ.Η.Σ και στους Χημικους Μηχανικους!

Δύο Φράσεις Προκαλούν Αληθινό Τρόμο: ''Κάναμε ό,τι μπορούσαμε..'' και ''ο Βύντρα Σεντράρει! :o ''

Re: Προτάσεις για τροποποίηση καταστατικού Φ.Σ

10
Θα ήθελα να προσθέσω κάτι.

Στη παράγραφο με τις παρατάξεις εκεί που λες οτι κάθε μια μπορεί να έχει τουλάχιστον 3 εκπροσώπους εγώ θα έλεγα το πολύ 3 (ανα έτος) .
Έτσι θα υπάρχει μικρότερη πιθανότητα να πλειοψηφεί στη 5άδα μια παράταξη και μεγαλύτερη πιθανότητα να συνυπάρχουν σε αυτή πολλές παρατάξεις ή (και) ανεξάρτητα άτομα.

Επίσης μια λεπτομέρεια... Το σημάδι για τον πρόεδρο ίσως καθιστά πολύπλοκες τις εκλογές θα μπορούσε απλά να βγαίνει αυτός που πλειοψηφεί.