Προσοχή! Ο κάθε χρήστης φέρει όλη την ευθύνη των όσων γράφει. Σε περίπτωση λογομαχίας, οι συντονιστές δεν είναι υποχρεωμένοι να υπερασπιστούν κανέναν. Δεν υπάρχει "επίσημη άποψη του forum" (καθώς σε αυτό γράφει ο οποιοσδήποτε) και δεν θα πρέπει να στοχοποιείται αυτό λόγω μηνυμάτων μεμονωμένων μελών του. Σημειώστε πως, σε περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει εκτός ελέγχου, οι συντονιστές διατηρούν το δικαίωμα του κλειδώματος θεμάτων και επιβολής κυρώσεων. Θα πρέπει αυτό να γίνει σεβαστό ως προσπάθεια διατήρησης της ειρήνης και όχι ως "κόλπο" για να προαχθεί μια συγκεκριμένη άποψη. Παρακαλούμε επίσης να αποφεύγετε τις μακροσκελείς απαντήσεις.

Πρώτο έτος απ'την αρχή

1
ειμαι πρωτοετης και για διαφορους λογους δεν παρακολουθησα ουσιαστικα τα 2 πρωτα εξαμηνα- ειδικα το δευτερο. θα συναντησω προβληματα αν "μεινω μια χρονια πισω" και παρακολουθησω το 1ο ετος απτην αρχη;; κυριως για τα εργαστηρια προβληματιζομαι. σκεφτηκα πως αν παρακολουθω και 1ο και 3ο ταυτοχρονα θα μπερδευτω πολυ περισσοτερο. γνωμες;;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος La.D. την Πέμ 30 Ιούλ 2020, 1:48 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Re: Πρώτο έτος απ'την αρχή

2
Γνώμη μου, πάρτο από το μηδέν. Γενικώς καλύτερα να μείνεις ένα χρόνο πίσω και να τα βάλεις σωστά τις βάσεις στα 2 οεωτα έτη πάρα να τα κάνεις κουλουβαχατα. Πάντως για να χάσεις λιγότερο χρόνο θα μπορείς να παρακολουθήσεις το πρώτο έτος κανονικά με κανένα πιο ελαφρύ μάθημα από μεγαλύτερο έτος. Πχ στο πρώτο εξάμηνο μπορείς να πάρεις και καμιά επιλογή από το 3ο εξάμηνο να δεις αν σου βγαίνει.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος La.D. την Πέμ 30 Ιούλ 2020, 1:49 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αν κάτι πάει στραβά, ίσιωσέ το.
Αν δεν μπορείς, αγνοησέ το.
Άλλωστε η ζωή συνεχίζει.
Το αν θα την ακολουθήσεις είναι δικό σου θέμα

Re: Πρώτο έτος απ'την αρχή

3
Κάποιοι μπορεί να πουν ότι δεν χρειάζεται να το κάνεις καν και ότι χρειαστείς θα το καλύψεις στην πορεία, δεν έχουν απαραίτητα άδικο. Προσωπικά συμφωνώ με τον KiritoShu και αφού έχεις ήδη αυτόν τον προβληματισμό πιστεύω οτι είναι πολύ καλύτερο να καλύψεις τα κενά σου και να προχωρήσεις στα υπόλοιπα με άνεση. Ένας χρόνος πίσω δεν είναι πολύς.

edit: Και δεν θα χρειαστεί να πρέπει να επιλέξεις μεταξύ δύο μαθημάτων που μπορεί να έχουν διάλεξη/εργαστήριο την ίδια ώρα.

Θα προσθέσω μόνο ότι όταν ξεκινήσουν οι εγγραφές καλό θα είναι να δηλώσεις όλα τα μαθήματα που μπορείς ώστε να μπορείς να τα δώσεις όλα αν σου το επιτρέψει το πρόγραμμα σου είτε στις κανονικές εξεταστικές είτε στην επαναληπτική.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Brewer την Τρί 18 Αύγ 2020, 3:54 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Re: Πρώτο έτος απ'την αρχή

4
Γνώμη μου είναι οτι εξαρτάται από τι σκοπό έχεις.
Αν πρόκειται να το πάρεις σοβαρά, να παρακολουθείς συστηματικά, να μην αφήνεις μαθήματα πίσω κτλ, να πας για καλό βαθμό, δηλαδή με λίγα λόγια να είσαι 'καλός' και τυπικός φοιτητής, τότε μάλλον ναι, αξίζει να τα πάρεις από την αρχή και να το πιάσεις με την σειρά.

Αν είναι να αρχίσεις να χρωστάς μαθήματα, να πάς κανα ερασμους, να κάνεις και άλλα πράγματα ταυτόχρονα με την σχολή, έτσι ώστε να καταλήξεις ούτως ή άλλως να μην παίρνεις τα μαθήματα με την σειρά, αλλά με τον δικό σου ρυθμό, τότε θα έλεγα οτι δεν αξίζει, και οτι τουλάχιστον τα εργαστήρια αξίζει να τα κάνεις μαζί.
Προσωπικά έχω κάνει εργαστήρια δύο εξαμήνων ταυτόχρονα, και παλεύεται, δεν είναι κάτι φοβερό.

Μπορείς επίσης να κάνεις μια μέση λύση. Να ασχοληθείς πχ με τα μαθήματα που είναι πιο χρήσιμα ως βάση σε άλλα μαθήματα και να αφήσεις το μαθήματα που είναι πιο 'μόνα' τους. Πχ Τεχνική Μηχανική, Σχέδιο, Φυσική 1, Φυσική 2, κατά την γνώμη μου δεν χρησιμεύουν ιδιαίτερα ως βάση για την υπόλοιπη σχολή. Μαθηματικά 1, 2, θερμοδυναμικές κ φυσικοχημείες έχουν μια παραπάνω χρησιμότητα.

Re: Πρώτο έτος απ'την αρχή

5
Plus, ένας παράγοντας είναι και το κοινωνικό.
Αν έχεις ήδη παρέες από το κανονικό έτος σου, θα έχεις ίσως ήδη παρέα στο διαβασμα, στα εργαστήρια κτλ, που αν αλλάξεις έτος θα ξαναρχίσεις από το 0 κοινωνικά (στο έτος σου).

Ανάλογα το τι άνθρωπος είσαι, πόσο κοινωνικός/μοναχικός/η/ο, πόσο σου αρέσει να γνωρίζεις καινούρια άτομα, πόσο καλές παρέες έχεις ήδη από το κανονικό έτος σου, και ανάλογα με πολλά άλλα πράγματα, μπορεί να είναι και θετικό και αρνητικό.