[10ο] Σχεδιασμός Βιομηχανιών Τροφίμων (2019-20)

1
Θέματα Ιουνίου 2020
1ο Θέμα: Σχεδιασμός διαγράμματος ροής για αποβουτυρωμένο γιαούρτι με φρούτα (από τη στιγμή που το γάλα εισέρχεται στη βιομηχανία) και PRPs για τη συσκευασία του γιαουρτιού.
2ο Θέμα: Δινόταν ένας πίνακας με αποτελέσματα από ANOVA για δοκιμή Duo-Trio από χρήση εναλλακτικού σακχάρου σε αρτοσκεύασμα και έπρεπε να σχολιάσουμε ποιοι παράμετροι από υφή, χρώμα και γεύση αλλάζουν με τη χρήση του εναλλακτικού αντί της ζάχαρης. Στη συνέχεια έπρεπε να πούμε εάν προτείνουμε ή όχι τη χρήση του εναλλακτικού και αν χρειάζεται κάποια βελτίωση το προϊόν.
3ο Θέμα: Έπρεπε να βρούμε τους κινδύνους (μικροβιολογικούς, χημικούς, φυσικούς) για παγωτό με ξηρούς καρπούς και σαλάτα μαρουλιού
4ο Θέμα: Έπρεπε να διαχωρίσουμε στάδια παραγωγής που έδινε σε CP ή CCP και κάποια άλλα στάδια αν είναι CCP ή GMPs και να δικαιολογήσουμε (πλύσιμο λαχανικών, αποθήκευση παγωτού υπό κατάψυξη κλπ).
5ο Θέμα: Έδινε ένα διάγραμμα κατανομής για το βάρος ενός προϊόντος μαζί με USL, LSL, 3σ/-3σ, μέση τιμή και ήθελε να υπολογίσουμε τα Cp και Cpk, να σχολιάσουμε την ικανότητα της διεργασίας βάσει αυτών και να προτείνουμε τρόπους βελτίωσης.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος AnnaCh την Παρ 03 Ιούλ 2020, 1:28 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.