Εξαμηνιαία εργασία σχεδιασμού_Προβλήματα-Κριτική

1
Θα ήθελα να αναφερθώ στη μέχρι τώρα εμπειρία μας ως ομάδα στην εργασία του σχεδιασμού. Δεκάλεπτες συναντήσεις ανά δύο βδομάδες αμφισβητήσιμης συνεισφοράς στην πρόοδο και κατανόηση της εργασίας. Ασαφείς, αποπροσανατολιστικές (χωρίς σκοπιμότητα προφανώς) και πολλές φορές αντικρουόμενες προτάσεις-συμβουλές από τους υπεύθυνους. Επιλογή θέματος το οποίο βιβλιογραφικά και σε επίπεδο προσομοίωσης αποδεικνύεται περίπλοκο και "ανώριμο". (Όταν το θέμα της εργασίας συμβαίνει πειραματικά σε 2-3 εργαστήρια στον κόσμο νομίζω πως αποκτά νόημα ο προηγούμενος χαρακτηρισμός). Και όλα αυτά μέσα σε ένα εξάμηνο όπου τρέχουν και άλλα μαθήματα και με τη προοπτική να βγει άκρη με το aspen να είναι αβέβαιη.

Όλα αυτά απ' τη δικιά μας σκοπιά και τα όποια λάθη και παραλείψεις αυτή μπορεί να φέρει και χωρίς φυσικά να είναι μονόπλευρη. Υπήρξε ανταπόκριση για βοήθεια απ' τους διδάσκοντες και μόνο αδιάφοροι δε θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν. Υπήρξαν περιπτώσεις μέσα στο εξάμηνο όπου δόθηκαν σαφείς και ωφέλιμες κατευθυντήριες. Και η κριτική αυτή μόνο με καλές προθέσεις γίνεται.

Παρ' όλα αυτά, ανοίγω αυτή τη συζήτηση για να δω αν και άλλες ομάδες έχουν αντιμετωπίσει παρόμοια ζητήματα. Γιατί οι παρούσες συνθήκες δεν επιτρέπουν άλλο τρόπο κοινοποίησης του. Και τέλος,-εφόσον τα προβλήματα αφορούν πολλές ομάδες- για να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στο μάθημα έτσι ώστε μελλοντικές ομάδες να μην αντιμετωπίσουν τα ίδια με εμάς...