Παρουσιάσεις στη Χρήση Η/Υ (κάθε Τετάρτη) (2011-12)

1
Με μεγάλη μου χαρά αναρτώ την ανακοίνωση της έναρξης υλοποίησης μιας πολλά υποσχόμενης ιδέας! :D :D :D
Ομάδα παρουσιάσεων χρήσης Η/Υ έγραψε:
Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011 στις 3:30 το μεσημέρι,
μια ανήσυχη και ανοιχτή παρέα φοιτητών ξεκινούν να δείχνουν και να μαθαίνουν για τις δυνατότητες που προσφέρει ένας Η/Υ κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Όποιος θέλει παρουσιάζει στους υπόλοιπους ό,τι τον συνεπαίρνει και τα θέματα προκύπτουν από το ενδιαφέρον όλων. Κάθε εβδομάδα παρουσιάζονται ποικίλα θέματα, ενώ οι ρόλοι ομιλητή και ακροατηρίου συνεχώς εναλλάσσονται.
 • Νιώθεις απελπισία όποτε κάθεσαι μπροστά σε υπολογιστή;
 • Θέλεις να μάθεις πώς να αξιοποιείς τις ηλεκτρονικές παροχές του ΕΜΠ;
 • Θέλεις να μάθεις να κάνεις ευκολότερα υπολογισμούς με τον Η/Υ;
 • Θέλεις να μάθεις πώς να φτιάχνεις μια παρουσίαση, ένα διάγραμμα ροής, μια γραφική παράσταση;
 • Θέλεις να μάθεις για εργαλεία που θα σε βοηθήσουν στις ομαδικές εργασίες;
 • Θέλεις να μάθεις πώς να τρέχεις Fortran/Matlab από το σπίτι σου ελεύθερα;
 • Θέλεις να μάθεις για το Linux, τον Firefox και το ελεύθερο λογισμικό;
 • Θέλεις να βοηθήσεις κι άλλους να μάθουν αυτά που εσύ ξέρεις;

Έλα την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, ώρα 3:30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Τομέα ΙΙΙ* και φέρε μαζί μονάχα τον ενθουσιασμό, το ενδιαφέρον και την παρέα σου! 

Ευπρόσδεκτοι και όσοι αναπολούν τα φοιτητικά τους χρόνια...!

*τέρμα του διαδρόμου όπου βρίσκονται τα εργαστήρια Φυσικοχημείας, νέα πτέρυγα, ισόγειο (απέναντι από τη γραμματεία)
Αυτήν την Τετάρτη σας περιμένουμε για να συζητήσουμε για τις ηλεκτρονικές παροχές του ΕΜΠ και του ΕΔΕΤ (e-mail, Central CloudFront, VPN, βιβλιοθήκη, παρακολούθηση ανακοινώσεων κ.α.), για το πώς μπορείτε να τρέξετε Fortran από το σπίτι σας και ό,τι άλλο προκύψει! Επίσης, θα συζητήσουμε για το πώς θα εξελιχθεί η ιδέα των παρουσιάσεων. Υπόσχομαι πολλά ενδιαφέροντα θέματα εν καιρώ! Όλες οι παρουσιάσεις θα γίνονται (κατά το δυνατόν) και σε Windows και σε Linux.

Επισυνάπτεται η ανακοίνωση. Περισσότερες πληροφορίες σε βάθος χρόνου. Πείτε τα σχόλιά σας! :roll:
Συνημμένα
Χρήση Υπολογιστών.pdf
Ανακοίνωση για την έναρξη παρουσιάσεων στη χρήση Η/Υ
(82.3 KiB) Μεταφορτώθηκε 77 φορές

Re: Παρουσιάσεις στη Χρήση Η/Υ (κάθε Τετάρτη)

3
Δεδομένου ότι:
1. έχει ανακοινωθεί πολύ πριν ανακοινωθεί η συνέλευση (που και για αυτήν είναι λίγο φλου αλλά μάλλον θα γίνει)
2. κανείς δεν έχει καμία απολύτως υποχρέωση να παρευρεθεί. Ούτε μάθημα είναι, ούτε εργαστήριο, ούτε τίποτα σχετικό. Εντελώς "χύμα".
3. δεν απευθύνεται μόνο σε φοιτητές (και δη της σχολής μας)
4. το συζητάμε πολύ καιρό και κάποια στιγμή πρέπει επιτέλους να ξεκινήσει
5. μια-μιάμιση ωρίτσα θα κρατήσει το πολύ...

πιστεύω ότι πρέπει να γίνει κανονικά. Ή, τέλος πάντων, δεδομένης της "φιλοσοφίας" του θέματος, όσοι θα είμαστε εκεί θα συζητήσουμε πέντε πράγματα και όποιος τα χάσει ευχαρίστως τα ξαναλέμε. Νομίζω ότι έχω ξεκαθαρίσει προσωπικά πως δεν έχω κανένα πρόβλημα να εξηγώ και να ξαναεξηγώ πράγματα πολλές φορές. Και γενικώς αυτό ισχύει και για τους υπόλοιπους που θα παρουσιάσουν αύριο.

Σαφέστατα όποιος θέλει να συμμετάσχει στη συνέλευση, ας συμμετάσχει στη συνέλευση χωρίς δεύτερη σκέψη! Απολύτως σεβαστό! Δε νομίζω ότι υπάρχει το οποιοδήποτε conflict μεταξύ των δυο πραγμάτων ούτε θέλουμε να δημιουργήσουμε κάτι τέτοιο.

Re: Παρουσιάσεις στη Χρήση Η/Υ (κάθε Τετάρτη)

6
Χθες μαζευτήκαμε με το ζόρι, στο peak, 9 άτομα, εκ των οποίων ένας φοιτητής άλλης σχολής. Πιθανότατα ο κόσμος νόμιζε ότι ακυρώθηκε η συνάντηση λόγω συνέλευσης ή απλώς έφυγε από νωρίς.
Είχαμε και ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο ελπίζω ότι θα έχουμε επιλύσει μέχρι την επόμενη συνάντηση.

Τελικά δεν έγινε η προγραμματισμένη παρουσίαση, ωστόσο είπαμε περιγραφικά τι θα παρουσιάζαμε χθες και μάλιστα εμπλουτίσαμε τον κατάλογο, καθώς ο καθένας πρόσθετε πράγματα που οι υπόλοιποι δεν γνωρίζαμε! Στην επόμενη συνάντηση λοιπόν θα γίνουν οι παρουσιάσεις που ήταν προγραμματισμένες για χθες και μάλιστα εμπλουτισμένες. Στο τέλος κάθε συνάντησης θα έχουμε χρόνο να δείχνει όποιος θέλει "στα γρήγορα" ό,τι νομίζει ότι θα είναι χρήσιμο στους υπόλοιπους (εκτός προγράμματος δηλαδή).

Σχετικά με την ημέρα-ώρα:
Είπαμε ότι θα βρισκόμαστε κάθε Τετάρτη στις 3:30 στον ίδιο χώρο. Εάν αλλάξει το οτιδήποτε θα ενημερώσουμε.

Έχουμε το εξής πρόβλημα: άλλα έτη θέλουν να ξεκινάμε νωρίτερα και άλλα έτη αργότερα (βασικά με το 2ο έτος υπάρχει πρόβλημα). Συνεπώς:
1. για όσους σχολάνε νωρίς και δεν έχουν τι να κάνουν μέχρι τις 3:30, θα φροντίσω προσωπικά τουλάχιστον να βρίσκομαι στον χώρο από τις 3:00 τουλάχιστον κάθε φορά ώστε να συζητάμε με όσους έρχονται νωρίτερα, να βλέπουμε απορίες και προβλήματα κατ' ιδίαν κτλ.
2. οι παρουσιάσεις θα ξεκινάνε στις 3:30.
3. η σειρά των παρουσιάσεων θα καθορίζεται από το πότε θα βρίσκονται εκεί αυτοί που ενδιαφέρονται περισσότερο να τις παρακολουθήσουν. Π.χ. αν περισσότεροι από το 2ο έτος ενδιαφέρονται για κάποια παρουσίαση, αυτή θα μπαίνει προς το τέλος.

Ό,τι αφορά την ώρα νομίζω ότι είναι ρευστό ακόμα, καθώς δεν έχουμε καταλήξει ακόμα στο τι βολεύει πρισσότερο. Συνεπώς, αν σας ενδιαφέρει το θέμα, ελάτε στην επόμενη συνάντηση να το συζητήσουμε! ;)

ΥΓ: Ας χρησιμοποιήσουμε αρχικά αυτό το topic για να συννενοούμαστε, να ανεβάζουμε υλικό σχετικό με τις παρουσιάσεις κτλ και θα δούμε αργότερα τι θα κάνουμε με αυτό το θέμα.

Re: Παρουσιάσεις στη Χρήση Η/Υ (κάθε Τετάρτη)

7
Και αυτήν την Τετάρτη (στις 3.30) θα διεξαχθεί άλλη μια συνάντηση του γκρούπ. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι.
Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε που είναι: Ξεκινάτε από την γραμματεία της σχολής και πηγαίνετε στον διάδρομο απέναντι από αυτήν. Ξεκινάτε και προχωράτε όλο ευθεία μέχρι το τέλος του διαδρόμου, συνεχίζετε ευθεία στις νέες πτέρυγες (θα τις καταλέβετε, είναι πιο ωραίες και τσίλικες) και προχωράτε μέχρι να τελειώσει ο διάδρομος (και το κτήριο) Η αίθουσα της συνάντησης (δεν είναι αίθουσα διδασκαλίας, αίθουσα συνεδριάσεων τομέα ΙΙΙ λέγεται) είναι στο βάθος-βάθος, φάτσα.
Θα σας περιμένουμε.

Re: Παρουσιάσεις στη Χρήση Η/Υ (κάθε Τετάρτη)

8
Σήμερα, 7 Δεκεμβρίου, ξεκινήσαμε να μαζευόμαστε από τις 3 παρά. Οι παρουσιάσεις ξεκινήσανε στις 3:30 και συζητήσαμε για: Όλη η παρουσίαση έγινε από ένα live DVD του Linux Mint, χωρίς να ρυθμίσουμε-εγκαταστήσουμε τίποτα απολύτως. (Αύριο υπάρχει μια εκδήλωση επίδειξης εγκατάστασης Linux στη βιβλιοθήκη)

Ραντεβού την επόμενη Τετάρτη στις 3:30 στον ίδιο χώρο! Μαζευόμαστε από τις 3:00 και συζητάμε-λύνουμε απορίες κτλ. Επόμενα θέματα (δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα):
Spoiler: show
 • Παρουσίαση χρήσης Web browsers
 • Παρουσίαση Dropbox, Doodle, Etherpad, Google Docs
 • Παρουσίαση του GNU Octave (ελεύθερο εναλλακτικό του Matlab)
 • Εισαγωγή στον παράλληλο προγραμματισμό
και ότι άλλο προκύψει!
Θα φροντίσω την επόμενη φορά να έχουμε ΚΑΙ cookies! (κατά το σχετικό "ρητό"...)