[Τ-Β] Χημεία, Μικροβιολογία και Αρχές Συντήρησης Τροφίμων

1
Το μάθημα "Χημεία, Μικροβιολογία και Αρχές Συντήρησης Τροφίμων" διδασκόταν έως το ακαδ. έτος 2017-18 υπό τον τίτλο "Επιστήμη και Μηχανική Τροφίμων".

Συνοπτική περιγραφή μαθήματος
Σκοπός του μαθήματος είναι η απόκτηση γνώσεων σε θέματα σχετικά με τις διεργασίες επεξεργασίας και συντήρησης τροφίμων, τη συσκευασία τροφίμων, τις τεχνολογίες των κυριοτέρων κατηγοριών τροφίμων και το σχεδιασμό στις βιομηχανίες τροφίμων. Επίσης η εξοικείωση με τα θέματα αυτά στο εργαστήριο, η εμπέδωσή τους μέσω θεμάτων και η προσέγγιση της σχετικής βιβλιογραφίας και των μεθόδων επεξεργασίας δεδομένων μέσω χρήσης Η/Υ.

Διδάσκοντες
Κ. Τζιά - email: tzia AT chemeng DOT ntua DOT gr
Π. Ταούκης - email: taoukis AT chemeng DOT ntua DOT gr

Εργαστήριο
Κ. Τζιά - email: tzia AT chemeng DOT ntua DOT gr
Π. Ταούκης - email: taoukis AT chemeng DOT ntua DOT gr
Β. Ωραιοπούλου - email: vasor AT chemeng DOT ntua DOT gr

Οργάνωση Διδασκαλίας
Θεωρία: 3 ώρες εβδομαδιαίως
Εργαστήριο: 3 ώρες εβδομαδιαίως

Οι εργαστηριακές ασκήσεις είναι υποχρεωτικές, με τους σπουδαστές να παραδίδουν έκθεση και να εξετάζονται προφορικά σε αυτές.

Εξετάσεις-Βαθμολογία
Η τελική εξέταση λαμβάνει χώρα με ανοιχτά βιβλία. Ο τελικός βαθμός προκύπτει ως εξής:
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ = (0.4 x βαθμός εργαστηρίου) + (0.6 x βαθμός γραπτής εξέτασης)
Βιβλιογραφία
Προτεινόμενη βιβλιογραφία υπάρχει διάθεσιμη στην ιστοσελίδα του μαθήματος στην αντίστοιχη κατηγορία.

Εξεταστέα ύλη
Η εξεταστέα ύλη περιλαμβάνει όλο το βιβλίο των Τζια-Ταούκη-Ωραιοπούλου
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος i griega την Δευ 06 Απρ 2020, 10:23 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Υλικό

2
Φύλλο Ταυτότητας Μαθήματος Θεωρία Ασκήσεις Εξετάσεις Εργαστήριο Software Ιστοσελίδες Σχετικά μαθήματα Τι γίνεται σε άλλες σχολές Στο forum...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος constanrine5d την Δευ 17 Φεβ 2020, 11:34 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.