Σελίδα 1 από 1

[ε] Εισαγωγή στην Οικονομία

Δημοσιεύτηκε: Παρ 11 Οκτ 2013, 12:08 pm
από Μαριονέτα
Συνοπτική περιγραφή μαθήματος
Εισαγωγή στη συνολική λειτουργία του οικονομικού συστήματος και στο ρόλο του μηχανικού. Αναλυτική αναφορά στις ενότητες: η αποστολή της επιχείρησης και το πλαίσιο λειτουργίας της (μικροοικονομικό επίπεδο), η συμπεριφορά του καταναλωτή και η διαμόρφωση της ζήτησης, συνθήκες διαμόρφωσης του κόστους και της προσφοράς, η λειτουργία της αγορά και του ανταγωνισμού, ο ρυθμιστικός ρόλος του κράτους και οι κοινωνικοί περιορισμοί, οι πολιτικές και το πλαίσιο λήψης των επιχειρηματικών αποφάσεων. Αναφορές σε παραδείγματα από την ελληνική οικονομία.

Διδάσκοντες
Α. Τσακανίκας - email: atsaka ΑΤ central DOT ntua DOT gr

Παλαιότεροι διδάσκοντες
  • Δ. Διακουλάκη (έως 2013-14)
Οργάνωση διδασκαλίας
Θεωρία: 2 ώρες εβδομαδιαίως

Εξετάσεις - Βαθμολογία
Mέχρι το ακαδημαϊκό έτος 2012-13 υπήρχε η δυνατότητα εκπόνησης βιβλιογραφικής εγρασίας η οποία συνεισέφερε μόνο θετικά στον τελικό βαθμό. Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2013-14 πραγματοποιήθηκε πρόοδος στη μέση του εξαμήνου η οποια συνεισέφερε 50%στον τελικό βαθμό.
Η τελική εξέταση γίνεται με ανοιχτά βιβλία και σημειώσεις. Aπό το ακαδ. έτος 2014-15 η εξέταση πραγματοποιείται με κλειστά βιβλία.

Συγγράματα

Βιβλίο [7345]: Μικροοικονομική Θεωρία και Πρακτική με CD, Robin Bade, Michael Parkin, Επιστ. Επιμέλεια Κων/νος Μπουρλάκης, Ιωαν. Χατζηδημητρίου Λεπτομέρειες
Βιβλίο [75353]: Μικροοικονομική, Krugman Paul, Wells Robin Λεπτομέρειες
Βιβλίο [50659270]: Μακροοικονομική, Acemoglu Daron, Laibson David, List John Λεπτομέρειες


Ακ. έτος 2012-13
Η ύλη των εξετάσεων προσδιορίζεται από τις 8 σειρές διαφανειών που βρίσκονται στα Έγγραφα, στο φάκελλο 2011-12 του μαθήματος στο Mycourses. Με βάση αυτή τη θεματολογία θα διαβάσετε και στο βιβλίο σας (όποιο σύγγραμμα και αν έχετε επιλέξει), εμβαθύνοντας στη θεωρία, διαβάζοντας παραδείγματα, επιλύοντας ασκήσεις. Δεν υπάρχει ύλη, με την έννοια από τη σελίδα Χ, στη σελίδα Υ.

Τελευταία ενημέρωση: 27/9/2015


Υλικό

Δημοσιεύτηκε: Παρ 11 Οκτ 2013, 3:37 pm
από Μαριονέτα

Αρχεία για τα οποία δεν δίνεται link υπάρχουν στο επόμενο post (scroll down a bit...).

Εξετάσεις Ιστοσελίδες Σχετικά μαθήματα Τι γίνεται σε άλλες σχολές Στο forum...

Αρχεία

Δημοσιεύτηκε: Παρ 11 Οκτ 2013, 3:44 pm
από Μαριονέτα
Τα παρακάτω αρχεία είχαν ανέβει στο παλιό σύστημα της "Βιβλιοθήκης" και έχουν ήδη αναφερθεί στο "Υλικό".