Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ - Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

91

Τα σχόλια που αφορούσαν στην επαναληπτική εξεταστική μεταφέρθηκαν σε νέο θέμα.

Συγγνώμη για τις συνεχείς επεξεργασίες και τα λάθη, αλλά ακόμα πειραματίζομαι. Ευχαριστώ :)
Study at ΕΜΠ they said... It will be fun they said...

93
GK1992 έγραψε:

Αναφορά απο άτομα του Φ.Σ. στο facebook για συλλογή υπογραφών με σκοπό πραγματοποίηση εκ νέου συνέλευσης την επόμενη βδομάδα.

Δεν περίμενα τίποτα λιγότερο. Ο νοών νοείτω.
[offtopic]
@GK1992: Είδες την καινούργια διαφήμιση για το έξυπνο λάστιχο; :lol:
Kuchiki Byakuya

94
Ωραία δημοκρατία έχουμε.. όταν δε μας αρέσει το αποτέλεσμα προσπαθούμε με κάθε μέσο να το ανατρέψουμε.. Σα δεν ντρεπόμαστε.. Κρατιομουν να μην απαντήσω αλλά δεν μπορώ άλλο..
1.Την Τρίτη η Γ.Σ. απόφασισε ανοιχτή σχολή. Δεν είπαμε ξαφνικά "ας την ανοίξουμε"!!! Υπήρχε μία πόλωση όπως όλοι είδαμε.. Ουσιαστικά δεν ψηφιστηκε η ΠΑΣΠ και το πλαίσιο της αλλά να ανοίξουμε επιτέλους. Και αναρωτιέστε πώς μαζεύτηκαν τόσα άτομα ξαφνικα; Έφτασε ο κομπος στο χτένι που λένε και στο χωριό μου. Είδαν ότι το εξάμηνο θα χαθεί έτσι όπως πάμε και είχαν απελπιστεί να είναι όλη την ώρα μες το σπίτι τους και να δουν τι θα αποφασίσουν οι διοικητικοί.
2.Έχετε θέμα με την εξεταστική που προέκυψε; Τα πράγματα είναι απλά... Μην πατήσετε!!! Μεγάλα παιδιά είμαστε μπορούμε να αποφασίσουμε για τη μοίρα μας. Δεν σας αναγκάζει κανείς να πάτε ντε και καλά να δώσετε. Συμφωνώ ότι είναι βίαιο ξαφνικά να δίνεις μάθημα, αλλά πρέπει να μάθουμε επιτέλους ότι η ζωή δεν μπορεί να μας τα φέρνει όλα όπως μας βολεύει!!! Αυτά τα καραγκιοζιλίκια να κλαιγόμαστε και να τα θελουμε όλα δικά μας είναι τουλάχιστον αποκρουστικά και δε θεωρώ ότι αρμόζουν σε ένα φοιτητή του ΕΜΠ. Εως πότε θα είμαστε έρμαιο της κάθε παράταξης που θέλει να περάσει το δικό της και όταν αυτό δε γίνεται συμπεριφέρεται χειρότερα και από ένα κακομαθημένο 10χρονο πλουσιόπαιδο που δεν του αγόρασαν το παιχνίδι που ήθελε; Μια φορά είπαμε να μην το κλείσουμε το μαγαζί (με όλα τα κακά ή καλά που αυτό μπορεί να φέρει η πράξη αυτή) και προσπαθούμε να βρούμε για ποιο λόγο άνοιξε; Και κάτι τελευταίο προς όλους αυτούς που ισχυρίζονται ότι δε θα μπορούμε να λειτουργήσουμε έτσι όπως έγιναν τα πράγματα... Είναι η ευκαιρία σας τις επόμενες 2 εβδομάδες με ανοιχτή τη σχολή να το αποδείξετε περίτρανα και να καπελώσετε κιόλας όλους όσους υποστηρίζουν το αντίθετο!! Όλα τα υπόλοιπα απλά δείχνουν, πως όντως, η Χούντα δεν πέθανε το 73...
3. Και κάτι άλλο λίγο ασχετο.. Όλοι λένε για υποβαθμιση των σπουδών μας και του πτυχίου.. Ένα ερώτημα μόνο.. Τον μηχανικό τον κάνει το τι γράφει πάνω το πτυχίο ή μήπως η γνώση που έχει και πως μπορεί να την εφαρμόσει; Μόνοι μας δεν υποβαθμίζουμε τις σπουδές μας κάνοντας κουτσουρεμένα εξάμηνο και λουφάροντας όταν πρέπει να δουλέψουμε; Σε περίπτωση που την άλλη Τρίτη όντως γίνει συνέλευση και το ξανακλείσουμε είμαι της άποψης ότι καλύτερα να το χάσουμε και το εξάμηνο και την εξεταστική μπας και συνειδητοποιήσουμε ότι όλες οι πράξεις πρέπει να έχουν και συνέπειες καθώς και ότι δε θεωρώ τα πασαλείμματα θεμιτά..

Υ.Γ.1. Το κείμενο έχει γραφεί με πλήρη επίγνωση της γλώσσας και των χαρακτηρισμών που χρησιμοποιούνται και ότι ίσως παραβαίνει τους κανόνες του φόρουμ και σε αντίθεση με τη μάζα είμαι έτοιμος να δεχτώ να τις συνέπειες. Και σχετικά με τον χαρακτηρισμό "μαγαζί", οντως μερικοί το έχουν δει μαγαζάκι τους το οποίο όποτε θέλουμε το κλείνουμε και όποτε θέλουμε το ανοίγουμε
Υ.Γ.2 Σας ικετεύω μη μου αρχίσετε να μου λέτε πάλι για τις συνέπειες της ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ (άλλο απόλυση, άλλο διαθεσιμότητα).. Τα έχω ακούσε και τα έχω διαβάσει 10^85 φορές.. Απλά περιμένω να τα δω και στην πράξη πλέον καλώς εχόντος των πραγμάτων στο άμεσο μελλον μπας και πεισθώ.. Είμαι γενικά κατά της τρομολαγνίας..
Αν κάτι πάει στραβά, ίσιωσέ το.
Αν δεν μπορείς, αγνοησέ το.
Άλλωστε η ζωή συνεχίζει.
Το αν θα την ακολουθήσεις είναι δικό σου θέμα

95
Το ίδιο τροπάριο επαναλαμβάνεται εδώ και πολλά χρόνια. Ελπίζω πως δε θα χαθούν άλλες μέρες στη συνέχεια. Όσο για τη συμπύκνωση των εξεταστικών περιόδων, ώστε να προλάβει να ολοκληρωθεί το ακαδημαϊκό έτος πριν τον Αύγουστο, είναι πράγματι λυπηρό και άδικο. Όπως και να έχουν τα πράγματα, στο σημείο που έχει φτάσει όλη αυτή η κατάσταση, καλό θα είναι η σχολή να παραμείνει σε λειτουργία, εφόσον αυτό μπορεί πρακτικά να γίνει...

96
@juliette22 Η τακτική των ΗΜΜΥ είναι κι αυτή παρακινδυνευμένη γιατί κι αν κάποιοι την επικαλούνται τώρα, μπορεί να μην εφαρμοστεί τελικά λόγω του νόμου.
@AnastasiaN Αν διαβάσεις την απόφαση της ΓΣ των μελών ΔΕΠ θα δείς ότι σε καμία περίπτωση δεν "φτύσαμε" τους διοικητικούς. Η απεργία σταμάτησε για να σωθεί ουσιαστικά το εξάμηνο (ήταν μια αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη). Έχεις δίκιο όμως σ'αυτό που λες ότι έγινε (γίνεται) μια προσπάθεια να σώσουμε και ότι σώζεται για τους φοιτητές. Το να μην γινόταν καθόλου η εξεταστική θα ήταν λιγότερος κόπος και για μας. Έστω και κάποιος όμως να θέλει να δώσει πρέπει να του δώσουμε την ευκαιρία. Αν είμαστε κατηγορούμενοι γι αυτό, καταλαβαίνω μεν τη συλλογιστική, αλλά δεν συμφωνώ. Η γνώμη μου κι εμένα είναι ότι το κλειστο Πολυτεχνείο δεν είναι μέρος της λύσης, αλλά είναι μέρος του προβλήματος. Η ανάδειξη των προβλημάτων εν λειτουργία θα είχε καλύτερα αποτελέσματα κατά τη γνώμη μου.

ΓΜ

97
Συμφωνώ μόνο με τις 2 τελευταίες προτάσεις σας.
Όσο για τα άλλα. Σημασία δεν έχει τι λέμε αλλά τι κάνουμε. Κλισέ αλλά αληθινό.
Με τον τρόπο που το θέτετε, το πρόβλημά μου είναι γιατί μπήκατε καν (ως ΔΕΠ, Πρύτανης κλπ.) στον κόπο να το κλείσετε. Ήταν ένα κακό επικοινωνιακό παιχνιδάκι χωρίς στόχο, απλώς για να γίνει και όταν δεν βγήκαν τα κουκιά το λήξατε (δεν αναφέρομαι προσωπικά αλλά κάντε τον κόπο να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα). Ποιος ο στόχος της απεργίας σας λοιπόν? Γιατί μην μου πείτε ότι οι ΔΕΠ δεν ήξεραν από μέσα τη στάση του υπουργείου και ότι δε θα υποχωρούσε παρά μέχρι να φτάσει στο απροχώρητο όπου θα άρχιζε τη λάσπες. Επομένως η δικαιολογία περί ευελιξίας δεν υφίσταται ως δικαιολογία για τους ΔΕΠ κατ' εμέ.
Θέλετε να δώσετε ευκαιρίες στους φοιτητές? Τότε να είστε ειλικρινείς.
Γιατί οι ΙΔΑΧ που κάνουν απεργία για το τομάρι τους είναι έτοιμοι να πληρώσουν το κόστος, αλλά εσείς? Να σας δω του χρόνου. Αν και το απεύχομαι.
Einmal ist keinmal

98
Ας κάνω και εγώ τον δικηγόρο του διαβόλου λοιπόν :razz:
Spoiler: show
KiritoShu έγραψε:Ωραία δημοκρατία έχουμε.. όταν δε μας αρέσει το αποτέλεσμα προσπαθούμε με κάθε μέσο να το ανατρέψουμε..
Σα δεν ντρεπόμαστε.. Κρατιομουν να μην απαντήσω αλλά δεν μπορώ άλλο..
Κάτι δεν μου ταιριάζει καλά σε αυτό που λες. Το ''με κάθε μέσο'' είναι η συλλογή δεδομένου αριθμού υπογραφών για την πραγματοποίηση γ.σ? Ανατροπή του αποτελέσματος θα υπάρξει αν ο φοιτητικός σύλλογος, ο οποίος μετά από συλλογή (γνήσιων προφανώς) υπογραφών και αρκετών σε αριθμό, ψηφίσει κατάληψη (κωλοτούμπα Mode on) ;) Αν το αποτέλεσμα της προηγούμενης γ.σ ήταν μεταξύ αλλών η μη πραγματοποίηση άλλης γ.σ και μαζευτούν υπογραφές που να ζητάνε νέα γενική συνέλευση, εγώ δεν βλέπω κάτι αντι-δημοκρατικό αν θες. Ανήθικο ίσως. Αλλά ανοίγει άλλη συζήτηση μετά.
KiritoShu έγραψε:1.Την Τρίτη η Γ.Σ. απόφασισε ανοιχτή σχολή. Δεν είπαμε ξαφνικά "ας την ανοίξουμε"!!! Υπήρχε μία πόλωση όπως όλοι είδαμε.. Ουσιαστικά δεν ψηφιστηκε η ΠΑΣΠ και το πλαίσιο της αλλά να ανοίξουμε επιτέλους. Και αναρωτιέστε πώς μαζεύτηκαν τόσα άτομα ξαφνικα; Έφτασε ο κομπος στο χτένι που λένε και στο χωριό μου. Είδαν ότι το εξάμηνο θα χαθεί έτσι όπως πάμε και είχαν απελπιστεί να είναι όλη την ώρα μες το σπίτι τους και να δουν τι θα αποφασίσουν οι διοικητικοί.
Λάθος επιχείρημα. Το εξάμηνο δεν θα χανόταν. Η εξεταστική θα χανόταν, όπως είχε διαρρεύσει από τους κόλπους της διοίκησης. Άρα ο κόμπος στο χτένι (απώλεια εξαμήνου) θα έφτανε μία εβδομάδα μετά σε νέα γ.σ, όχι τώρα. Θα επιμείνω: η απόφαση της Τρίτης ήταν αψυχολόγητη. Η απόφαση της Τρίτης ήθελε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο ;) Ούτε εξεταστική θα έχανες, ούτε εξάμηνο αν άνοιγες τότε. Άνοιξες και ΤΩΡΑ ΤΑ ΘΕΣ ΟΛΑ! Το γιατί όμως το αποφάσισες με μία εβδομάδα καθυστέρηση (αντί για 11/11 στις 19/11) δεν μου το απαντάει ουσιαστικά κανείς. Ας κοιταχτούν στον καθρέπτη, ας βάλουν κάτω τα ημερολόγια και αν μπορούν ας με βγάλουν λάθος.
KiritoShu έγραψε:2.Έχετε θέμα με την εξεταστική που προέκυψε; Τα πράγματα είναι απλά... Μην πατήσετε!!! Μεγάλα παιδιά είμαστε μπορούμε να αποφασίσουμε για τη μοίρα μας. Δεν σας αναγκάζει κανείς να πάτε ντε και καλά να δώσετε. Συμφωνώ ότι είναι βίαιο ξαφνικά να δίνεις μάθημα, αλλά πρέπει να μάθουμε επιτέλους ότι η ζωή δεν μπορεί να μας τα φέρνει όλα όπως μας βολεύει!!! Αυτά τα καραγκιοζιλίκια να κλαιγόμαστε και να τα θελουμε όλα δικά μας είναι τουλάχιστον αποκρουστικά και δε θεωρώ ότι αρμόζουν σε ένα φοιτητή του ΕΜΠ. Εως πότε θα είμαστε έρμαιο της κάθε παράταξης που θέλει να περάσει το δικό της και όταν αυτό δε γίνεται συμπεριφέρεται χειρότερα και από ένα κακομαθημένο 10χρονο πλουσιόπαιδο που δεν του αγόρασαν το παιχνίδι που ήθελε; Μια φορά είπαμε να μην το κλείσουμε το μαγαζί (με όλα τα κακά ή καλά που αυτό μπορεί να φέρει η πράξη αυτή) και προσπαθούμε να βρούμε για ποιο λόγο άνοιξε;
Δεν καταλαβαίνω γιατί τόση χολή Kirito. Αν δηλαδή μάζευα εγώ τις υπογραφές αμφισβητώντας την ψυχολογία και την ωριμότητα του φ.σ με την αποφάσή της την Τρίτη, θα ήμουν και εγώ 10χρονο πλουσιόπαιδο που κτλ κτλ? Ή επειδή τις μαζεύουν αυτοί που τις μαζεύουν πρέπει να χαρακτηριστούν έτσι? Αν υπάρχουν αυτοί οι 110? , 120? , 200? που θα υπογράψουν για νέα γ.σ δεν καταλάβαινω, ποιο το αγχος σου? Τα μαθήματα της ημέρας απλά θα αναβληθούν. Δεν βλέπω κάποια άλλη απώλεια. Δεν δέχομαι δικαιολογίες θα χάσουμε μια μέρα διαβάσματος. Υποτίθεται ότι είμαστε διαβασμένοι, σωστά? Στο χέρι του συλλόγου είναι αν θα την κρατήσει ανοιχτή ή κλειστή. Και όπως φάνηκε και στην τελευταία συνέλευση μαγκιά του και χαρά του να την ανοίξει αφού μπορεί και με διαφορά :) Εγώ πιο πολύ βλέπω σαν κακομαθημένα 10χρονα όλους αυτούς που κλαψουρίζουν στο ενδεχόμενο (όχι ντε και καλά σίγουρο δηλαδή) πραγματοποίησης νέας γενικής συνέλευσης λες και τους είπε κάνεις ότι θα την κλείσουν με την βία την σχολή :o Συμφωνώ με τον 007, ούτε εγώ περιμένα κάτι διαφορετικό και ούτε πρόκειται να υπογράψω κάτι τέτοιο. Άλλωστε δεν νομίζω να αλλάξει η στάση του φ.σ. ο οποίος δεν θέλει να κοιταχτεί στον καθρέπτη.
KiritoShu έγραψε:Και κάτι τελευταίο προς όλους αυτούς που ισχυρίζονται ότι δε θα μπορούμε να λειτουργήσουμε έτσι όπως έγιναν τα πράγματα... Είναι η ευκαιρία σας τις επόμενες 2 εβδομάδες με ανοιχτή τη σχολή να το αποδείξετε περίτρανα και να καπελώσετε κιόλας όλους όσους υποστηρίζουν το αντίθετο!! Όλα τα υπόλοιπα απλά δείχνουν, πως όντως, η Χούντα δεν πέθανε το 73...
Νομίζω τα πρώτα δείγματα γραφής ήταν σχετικά. Η προσέλευση δεν ήταν μεγάλη ούτε σε εμάς ούτε στους Πολιτικούς. Ναι πράγματι, θα μπορούσε να είχε γίνει πείραμα με ανοιχτή σχολή χωρίς διοικητικούς φυσικά όμως πολύ νωρίτερα.
KiritoShu έγραψε:3. Και κάτι άλλο λίγο ασχετο.. Όλοι λένε για υποβαθμιση των σπουδών μας και του πτυχίου.. Ένα ερώτημα μόνο.. Τον μηχανικό τον κάνει το τι γράφει πάνω το πτυχίο ή μήπως η γνώση που έχει και πως μπορεί να την εφαρμόσει; Μόνοι μας δεν υποβαθμίζουμε τις σπουδές μας κάνοντας κουτσουρεμένα εξάμηνο και λουφάροντας όταν πρέπει να δουλέψουμε; Σε περίπτωση που την άλλη Τρίτη όντως γίνει συνέλευση και το ξανακλείσουμε είμαι της άποψης ότι καλύτερα να το χάσουμε και το εξάμηνο και την εξεταστική μπας και συνειδητοποιήσουμε ότι όλες οι πράξεις πρέπει να έχουν και συνέπειες καθώς και ότι δε θεωρώ τα πασαλείμματα θεμιτά..
Δεν βλέπω να τον νοιάζει ιδιαίτερα τον φοιτητικό μας σύλλογο αυτό. Ας βγουν τα κουκιά και ας κάνουμε υπερσυμπιεσμένα εξάμηνα με εξεταστικές σαϊτα στήριξε την Τρίτη σύλλογος. Είπαμε: και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος. Ποιος υποβαθμίζει τι τότε? Έχουμε τα @@ να χάσουμε το εξάμηνο, να ξεκινήσουμε την εξεταστική του Σεπτέμβρη που χάσαμε τον Γενάρη και να μετακυλίσουμε τα εξάμηνα? Μάλλον ΟΧΙ, θα έλεγαν οι περισσότεροι! Οπότε ο ένας κοροιδεύει τον άλλο. ^^ Εκφράζω την δυσαρέσκειά μου που το βλέπεις με εκδικητική σκοπιά το ζήτημα. Το εξάμηνο ΔΕΝ πρέπει να χαθεί για να ''μάθουν'' τα κακομαθημένα ΕΑΑΚ, ή ο καψούρης ο BraveSirRobin, αλλά για να αποδεχτούμε ότι με υπερσυμπιεσμένα προγράμματα και εξάμηνα ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ για ομαλότητα και αποτελεσματικότητα!
Καμία προσωπική επίθεση για να μην παρεξηγηθώ κιόλας :razz: Απλά παραέγινε ντόρος χωρίς λόγο.
ΚΩ.ΜΗΤ.Η.Σ και στους Χημικους Μηχανικους!

Δύο Φράσεις Προκαλούν Αληθινό Τρόμο: ''Κάναμε ό,τι μπορούσαμε..'' και ''ο Βύντρα Σεντράρει! :o ''

99
@ BrAVeSirRObin Θέλω πολύ να κάτσω να υποστηρίξω την άποψη μου αλλά σοβαρά νομίζω ότι θα βγούμε εκτός θέματος (κάτι που ήδη έχει γίνει) και θα τσακωθούμε, και δεν έχω καμία όρεξη. Καλό θα ήταν να μην παίζουμε τον δικηγόρο του διαβόλου, και ως νέος admin θα έπρεπε να είσαι πιο μετριοπαθής κατά τη γνώμη μου. (ομοίως και εγώ ως mod)
Θα σχολιάσω μόνο αυτό το περί χολης.... το μόνο που έχω να σχολιάσω είναι ότι άλλα λέω και πήγες εντελώς αλλού το θέμα.. δεν ξέρω που διάβασες ορισμένα πράγματα και τα απάντησες έτσι..
Το θέμα κλείνει εδώ.. Κακώς απάντησα κιόλας αρχικά στο περι μαζέματος υπογραφών για Γ.Σ., απλά με όλα αυτά που γίνονται τόσο καιρό άνθρωπος είμαι και χάνω την υπομονή μου.
Αν κάτι πάει στραβά, ίσιωσέ το.
Αν δεν μπορείς, αγνοησέ το.
Άλλωστε η ζωή συνεχίζει.
Το αν θα την ακολουθήσεις είναι δικό σου θέμα

100
Δεν πρόκειται να συμμετάσχω στη συζήτηση που έχει ανοίξει, όποιος με ξέρει προσωπικά μάλλον έχει ακούσει τι έχω να πω κι όποιος δεν με ξέρει πιθανότατα θα με παρεξηγήσει. Μάλιστα θα προσπαθήσω να αλλάξω και θέμα για να ηρεμήσουν όλοι λιγάκι.

Θα επιθυμούσα ότε και αν τελειώσει όλη αυτή η ιστορία και επανέλθουμε στη σχολή όχι για καταλήψεις ή εξετάσεις, αλλά για μαθήματα, που το έδαφος θα είναι πιο πρόσφορο για συζήτηση, να ξεκινήσει μια προσπάθεια. Νομίζω πως το φόρουμ, παρά τις όποιες φιλικές εντάσεις παρουσιάζονται που και που, αποτελεί πρόσφορο έδαφος γι αυτό που θέλω να προτείνω. Μπορούμε όλοι εμείς που υποστηρίζουμε ότι νοιαζόμαστε για τη σχολή και που ασκούμε κριτική στο φοιτητικό σύλλογο, να δωρίσουμε στον ταλαιπωρημένο αυτό χώρο ένα νέο καταστατικό που θα τον βοηθήσει να λειτουργήσει ομαλότερα στο εξής.

Νομίζω μέσα από κάτι τέτοιο θα φανεί και το αν αυτή η σχολή και ο σύλλογος της αξίζουν ακόμη κάτι ή έχουν εκφυλιστεί τελείως. Μια ιδέα..
Kuchiki Byakuya