Σωστή επιλογή μεταπτυχιακού

1
Γειά σας συνάδελφοι..είμαι χημικός μηχανικός έτοιμος για πτυχίο(πρώτα ο θεός.. :) ) όχι απο το ΕΜΠ αλλά απο πάτρα αλλά μόνο εσείς έχετε ένα όμορφα δομημένο forum για τον κλάδο μας και μπράβο σας.στο δια ταύτα:σκέφτομαι πολύ τι μεταπτυχιακό θέλω να διαλέξω για την συνέχεια..με ενδιαφέρει να ασχοληθώ με τα φάρμακα όμως απο την σκοπιά της ''καθαρής'' χημείας και οχι τόσο της προώθησης..Δηλαδή ας πούμε η παραγωγή και γενικότερα οι εργαστηριακές δοκιμές..πρόσφατα βέβαια διάβασα και για την εμβιομηχανική και την βρήκα εντυπωσιακή σαν ιδέα αφού κατά κάποιο τρόπο μπορεί να συνδυαστεί με την παραγωγή φαρμάκων(δοκιμή φαρμάκων στον ανθρωπό).Αυτο που θα ήθελα να ρωτήσω είναι το εξής: ποιος απο τους 2 κλάδους θεωρείται οτι μπορεί να προσφέρει καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση??(προτεραιότητά μου είναι να κάνω κάτι που μου αρέσει αλλά αφου μου αρέσουν και τα 2 θα ήθελα να μάθω απο πιο έμπειρους μηχανικούς την άποψη τους)..και επίσης θα ήθελα να μάθω τι τύπου μεταπτυχιακό θα προτείνατε για κάθε περίπτωση(ειδικά στα φάρμακα δεν ξέρω αν πρέπει να στραφώ προς τα πολυμερή ή την βιοτεχνολογία)..συγνώμη αν κούρασα και οποιαδήποτε άποψη είναι καλοδεχούμενη και θα με βοηθήσει πολύ :)

Re: Σωστη επιλογη μεταπτυχιακού

2
Γεια σου geo_ser και καλωσήρθες!

Εδώ θα βρεις κυρίως (αν όχι μόνο) φοιτητές της σχολής, οπότε ως προς επαγγελματική εμπειρία και αποκατάσταση δύσκολο να σου απαντήσει κάποιος συγκεκριμένα. Ίσως κάποιος από την κατεύθυνση τρόφιμα-βιοτεχνολογία να μπορεί να δώσει μια κατεύθυνση. Πάντως στο ΕΜΠ νομίζω δεν υπάρχει σχετικό μεταπτυχιακό, μπορείς βέβαια πάντα να κάνει κάτι σε κάποια σχολή Φαρμακευτικής. Επίσης δεν ξέρω, σκέφτεσαι καθόλου το εξωτερικό για σπουδές (ή και για δουλειά για αυτά που αναφέρεις);

Re: Σωστή επιλογή μεταπτυχιακού

3
απλως να ακούσω απόψεις θέλω φίλε μάκη..σίγουρα κάποιος απο το forum θα ξέρει περισσότερα απο μένα..οσο για αυτό που είπες:θεωρείς οτι καλύτερες γνώσεις στον τομέα των φαρμάκων προσφέρει ο τομέας της βιοτεχνολογίας ή των πολυμερών?(και βέβαια όποιος αλλος γνωρίζει)..πιο πολύ αυτός είναι ο προβληματισμός μου να διαλέξω τον σωστό τομέα που να καλύπτει το γνωστικό αντικείμενο που με ενδιαφέρει(το ξέρω οτι δεν είναι απόλυτο αυτό αλλα θέλω να είμαι όσο πιο κοντά γινεται)..ευχαριστώ πολυ για την απάντηση σου

Re: Σωστή επιλογή μεταπτυχιακού

4
Καλησπέρα κι από εμένα. Της φαρμακευτικής θα σε ενδιέφεραν??? είναι ένα ειδικά που αφορά στο σχεδιασμό και την παραγωγή φαρμάκων και νομίζω ότι είναι ενδιαφέρον.
Hatred is Blind, Rage carries you Away...
and He who pures out Vengeance, runs the Risk of tasting a Bitter draught
...
One is All and All is One

Re: Σωστή επιλογή μεταπτυχιακού

7
geo_ser έγραψε:αα πολύ ωραία αυτο ακριβώς που με ενδιαφέρει..εύχομαι μόνο να δέχονται και εμάς..σε ευχαριστώ πολυ φίλε
γνωρίζω αρκετούς χμ που έχουν κάνει το συγκεκριμένο (και όχι μόνο) μεταπτυχιακό στη φαρμακευτική. Μας δέχονται... in a way μετανιώνω που δεν το είχα ψαξει αρκετά τότε γιατί αυτό ακριβώς φαίνεται πολύ ενδιαφέρον΄ ούτε πολυμερή, ούτε βιοτεχνολογία... από γνωστούς, πιο πολύ ασχολούνται με διαχωρισμούς κλππ παρά με σύνθεση... αλλά σ αυτό υποθέτω ότι εξαρτάται κι απ την κατεύθυνση που θα ακολουθήσεις.
Hatred is Blind, Rage carries you Away...
and He who pures out Vengeance, runs the Risk of tasting a Bitter draught
...
One is All and All is One